Телевизионните трикове на БТВ с Хекимян за правене на „трафик“

0

Три дни поред машините за трафик – по инерция наричани медии – бълват едно и също съдържание. То има няколко художествени стъпки, които се превръщат в няколко различни статии. 

Първа статия: Антон Хекимян закъсня за сутрешния блок!

Втора статия: Защо Антон Хекимян закъсня за сутрешния блок!?

Трета статия: Какво следва за Антон Хекимян след като закъсня за сутрешния блок!

Четвърта: Закъснявал ли е преди Антон Хекимян за сутрешния блок? 

Пета: Не е закъснявал, но закъсня – за сутрешния блок.

И тъй нататък.  Ще кажеш, че като е закъснял за сутрешния блок е станало нещо средно между блокирано кръстовище, сеизмична активност в центъра на София, нов рекорд в заразените от коронавирус и злощастно събуждане, в което си открил, че кафето ти е свършило, но не можеш да отидеш до магазина, защото не си пил кафе и не си достатъчно разсънен да отидеш до магазина, за да си купиш кафе. Неприятности.

  Ако Антон Хекимян направи 2000 сутрешни блока, всичко е в реда на нещата. Ако закъснее с 20 минути за 2001-ия, това е гръмотевична новина.

И още малко аритметика: Хекимян е произвел 5000 новини, но най-голямата новина, която е произвел, е, че е закъснял да произведе новина. Време е за псевдокавър на Георги Станчев – ти закъсня ужасно, ужасно закъсня… С времето се роди нов разновидност на журналистиката.

Въпреки че се изповядва от различни сайтове, различни автори и различни теми, между тях има нещо общо. То е, че авторът на текста винаги говори с гласа на свадлива леля, която охотно издирва дребни нередности и после ги разтръбява с апломб на Шекспиров вестоносец току-що научил, че е умрял крал, а в съседното кралство се готвят за война.

Не ми се мисли обаче защо тази свадливо лелченска журналистика процъфтява – ако авторът иска да направи трафик по сайтовете, причината той да се осъществява от читателите, която явно се интересуват, е твърде потискаща. Но, нека ни прости Антон Хекимян. И ние ще му простим.  Нищо, че закъсня.  

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Прегледана: 41942

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече