Цветан Василев: Бракът по сметка на Борисов и Пеевски укрепна след фалита на КТБ

0

Навсякъде къде се е докоснал Пеевски става въпрос за безобразни престъпление, каза той и даде пример с Дунарит. След погрома на КТБ отношенията Борисов-Пеевски станаха ”союз нерошимый”. Министерството на икономиката е запазена територия за Пеевски, известно е за Божидар Лукарски. Публична тайна е, че Пеевски взе на концесия квотата на Волен Сидеров. Министър Караниколов защитаваше интересите на Певски. Същият е и сегашният министър Лъчезар Борисов, има връзки с Пеевски от 2008 г. Няма какво да споменавам Горанов.

Това каза банкерът Цветан Василев, бивш мажоритарен собственик на КТБ.

Борисов е изнервен от тази тема. Няма поръчка или публичен търг, в който да няма интереси на Пеевски. Има интерес и Борисов. По време на първото правителство на Борисов нямаше толкова явно отношение, нямаше средства. Техният брак по сметка укрепна след фалиране на КТБ, обясни той в „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком.

Това стана още по ясно около Булгартабак. Косвено са били партньори при приватизацията на Булгартабак. Косвено са били партньори и при първия проект на „Южен поток“. Бил съм свидетел на тия разговори, посочи банкерът.

Той коментира и назначаването на Виолета Сечкова за консул: Показвал съм документи, че Александър Сталийски е доверено лице на Борисов. На Южна Корея, когато и трябва човек, пита българското правителство. Тя била дилър на Самсунг, потресен съм, коментира банкерът.

Ако някой очаква да ги види строени като акционери Певвски и Борисов, никой няма да ги види. Никой не декларира каквото и да било. Пеевски декларира едни фалшиви доходи. И Цацаров и Гешев са част от това престъпно статукво, каза още той.

Те са партньори и в огромната кражба на Виваком. Никой не си мисли, че един Спас Русев може да притежава 46%. За мен тези неща не са странни, обясни той.

Нито една обществена поръчка не минава без защита на техните интереси, категоричен бе Цветан Василев.

За мен е нонсенс сделката за Нова телевизия, без да е качила зрителския интерес. Не мога да си представя, че стойността на Нова телевизия се е вдигнала със 100 млн. лв. благодарение на кадрите на Пеевски, коментира той. Няма логика икономическа и от гледна точка на маркетинг. Все едно да сложиш лъжица катран в мед. На какво ниво е този контакт, за да се поеме и този риск? Ако Пеевски няма да си занимава с медии с какво ще държи прокуратура? Навсякъде къде се е докоснал Пеевски става въпрос за безобразни престъпление, каза той и даде пример с Дунарит.

Източник: „Евроком ТВ“

Прегледана: 47578

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече