В борбата за избиратели: Чифтосване на невъзможни политически съюзи и коалиции

0

Захвърлили всякакви демагогии за добруването на народа както се захвърлят дрехите на приличието, изнервени кандидати, домогващи се да се намърдат като народни представители в новия парламент, обикалят сводническите свърталища в търсене на спасителни партньори. Така се стига до чифтосване на невъзможни съюзи и коалиции с най-гадните си довчерашни противници само и само да прелъжат наивните избиратели.

Помните ли „златният пръст“ на Волен, благодарение на когото се крепеше кабинета на Орешарски. Как го мразеха тогава, как плачеха в Брюксел, че властта се крепи на един „фашист, храненик на Москва“, как му организираха скандални провокации с намеса на полицията? Много бързо забравиха всичко това новите управляващи от ГЕРБ, чиито кабинет се крепеше благодарение на коалиционния партньор… Атака“. Същата тази „Атака“ на Волен Сидеров.

След сегашния разпад на „патериците“ от „Обединени патриоти“ водачът на т. н. „Национален фронт…“ Валери Симеонов се ослушва два дни и обяви нова връзка със също така загубилия подкрепа Марешки за нов съюз. А какво ги обединява? Разбира се, грижата за народа. „Държавата се нуждае от единение“, проповядва Валери Симеонов.

Тяхната връзка си има история, каква история само!

Преди 4 години на пресконференция пак Симеонов заяви, че партията на аптекарския бос е „уродливо политическо явление, покровителствано от властта“. И поясни: „За мен Марешки е един обходен проект на ГЕРБ.“ Не пропуска и намерението на „Воля“ да гласува против кабинета при поискания „вот на недоверие“: „Не им обръщайте внимание на тези смешници!“

По едно време „Воля“ стана единствената парламентарна партия, която се обяви за излизане на България от НАТО. Аргументът на Марешки: „Вижте какво стана в Сирия, може би Русия по-може да защити България отколкото НАТО, защото НАТО на практика нищо не дава, а ни ограбва“. От своя страна Валери Симеонов се разгръща исторически: „В цялата история на България страната ни не е видяла нищо добро от Русия“. Любимо обръщение между бъдещата двойка е любовното „политическа проститутка“, като преди две години стигат и до бой. Следват – Марешки: „Българският парламент не е трудово-възпитателно училище за провалени вицепремиери.“

Валери Симеонов: „Господ е дал уста на глупака, за да яде, а не да приказва.“

Ето че идва и логичната развръзка на този флирт! За да не се чувстват самотни гладиатори в парламента, тези дни Павел Шопов и Спас Гърневски устроиха шумно представление. Господи, това ли да чакаме в новия парламент? Или ще има и нови артисти?

Добре е, че по телевизиите има и предавания, които те успокояват, изпълват с добрина и човещина. За водещите им не се пише често, а те заслужават. Впрочем за Меги и Нели от „Търси се“ съм писал, защото те ме накараха да плача в ефир. Очаквах тази неделя срещата с Юксел Кадриев, за да видят зрителите каква романтична личност се крие зад мъжественото излъчване на Юки като холивудска звезда. Убеден съм, че след подобно разкритие той ще бъде още по-обичан от зрителите.

Подобно откритие видяхме и при участието на спортната водеща Флорина в сутрешното предаване на невероятната двойка Сашо и Деси. Зад вечната u усмивка и премерени движения стои умна и ангажирана журналистка. А водещите са наистина невероятна двойка- защото са пълна противоположност, но с отлично сработване се допълват взаимно. Тази практика за обогатяване образите на собствените звезди на БТВ е ценна традиция.

Автор: Иван Гарелов

Източник: в. „ТРУД“

Прегледана: 47233

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече