Журналистът Тома Томов: Филмът на Навални за „Двореца на Путин“ е операция на ЦРУ

0

Филмът на Алексей Навални за „Двореца на Путин“ е крупна операция на ЦРУ, смята журналистът Тома Томов. Според него това е „невероятен удар срещу президента на Русия Владимир Путин, но той ще го издържи“ Томов вярва, че чрез този удар от САЩ искат да принудят Русия да смени геополитическата си ориентация, за да я победят.

Той обаче смята, че не вярва Путин да загуби, защото Русия не е „нито Ирак на Саддам Хюсеин, нито Либия на Муамар Кадафи и в Русия „много хора са си чупили зъбите“.

Те (САЩ и ЦРУ – б.а.) веднъж победиха Съветския съюз с помощта на съветската политическа върхушка. И си казват – сега ще победим по същия начин с помощта на богатите, на олигархичната руска върхушка. С нейна помощ можем да поставим на колене Русия и тя да бъде наш съюзник. И тогава Америка ще може да се справи по-лесно с Китай. В момента тя въобще не може да се справи с Китай“, разви тезата си Тома Томов, цитират от „Епицентър“.

Журналистът припомни „как стана голямата революция в Русия“. Тези хора (в ЦРУ – б.а.) бяха убедени, че съветската икономика е изживяла времето си. И още през 85 – 86-а година разиграваха различни сценарии. Голяма част от управляващата класа (на Съветския съюз – б.а.) искаха да са като в Америка, те не искаха да са социалдемократи. И когато Съветският съюз рухна – а той рухна, защото те разпуснаха империята като по ноти, защото въобще не вярваха в тази идеология – получихте един труп върху десет часови пояса. И тази управляваща класа тръгна да сваля златните коронки на трупа„, посочи Томов.

И припомни, че в Русия всичко е било приватизирано, а хората от елита в рамките на десетина години са станали милиардери.

Изнесоха от Русия близо 1 трилион, м.б. повече. В Лондон има стотици хиляди руснаци, които са много богати. Това е в момента икономическо-финансовият блок на Путин. Тези хора дадоха облика на Русия, която е в момента. Те са в конфликт с други групировки, като тази на силоваците. И, ако Путин досега беше един мениджър, беше като цар над тях, сега изведнъж те му слагат на главата този дворец. Той каза: Той не е мой! Но това е невероятен удар върху него. Но той ще го издържи. Тези хиляди богати руснаци, които изнесоха 1 трилион от Русия и тези пари са в западни банки, тях сега ги притискат до стената и им казват – махнете това момче! Иначе ви взимаме всичко в Европа и ви пращаме на почивка в Северна Корея„, продължава Тома Томов.

Журналистът обаче е категоричен, че „Навални не може да стане лидер“ и „все още няма човек, който да смени Путин“.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 45707

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече