Журналист: В аферата с джиповете за МВР отново ГЕРБ опитва да прехвърли горещия картоф към Радев

0

„В аферата с джиповете за МВР не казаха марка, но от репортажа по БНТ се видяха строените коли марка „Грейт уол“, китайски, произведени, по-точно сглобени в България. Това е злощастният завод на Гриша Ганчев, поредния злополучен опит да се произвеждат коли в България.

Един от аргументите на ОЛАФ за корупция е, че част от колите са произведени през 2013 г. и са седели на склад до 2018, тоест остарели са без да се движат“, пише журналистът Иван Бакалов във Фейсбук.

„ГЕРБ се опитват да хвърлят горещия картоф на президентството, служебният министър бил подменил условията на обявената преди него обществена поръчка, а министърът след него нямало как да не подпише договора, щото вече имало решение на съда по жалби на участници.

Не знам дали чак пък толкова не може да не подпише, но се чудя, като споменават служители на МВР, които участвали в корупционна сделка, дали те няма да се разприказват да кажат кой ги накара да изберат китайските джипове?

Едва ли някакви шефове в МВР ще ги изберат сами. Някой отгоре е казал, някъде по-нависоко се решават тия работи, в стила на краля слънце. Да подпомогнем българското производство, пък и едни комисиони може да паднат. Ама то за джиповете от Европа намериха корупция, а колко са още такива сделки, пък за пътища, пък за метро, за къщи за гости, за субсидии за земеделие и животновъдство, за каквото се сетиш. Разследват длъжностни лица от МВР след сигнал от ОЛАФ за измама с пари

Но няма съмнение, че прокуратурата утре ще обвини и президента Радев по това разследване да покаже как храбро се бори с корупцията.“

Автор: Иван Бакалов

Източник: Actualno.com

Прегледана: 45928

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече