Иван Бакалов: Първанов детронира Плевнелиев по завист и коварство

0

„Досега шампион беше Плевнелиев. Никой от бившите президенти не беше бълвал толкова огън и жупел срещу наследника си, колкото съпругът на синоптичката. Смисълът на следпрезидентското му съществуване бе да дебне какво прави Радев и да ни залива винаги, когато го поканят да си отвори устата.

Днес Първанов детронира Плевнелиев.

Отне му първото място. Показа, че го превъзхожда по политически качества като завист, ненавист и притворство“, пише журналистът Васил Василев в социалната мрежа Фейсбук.

„В интервю за ‘’ Епицентър ‘’ той засипа президентството на Радев с квалификации като ‘’ измъчен мандат ‘’, ‘’ постъпва подло’’, ‘’ изглежда гузен ‘’, ‘’ перчи се ‘’, ‘’ никакви идеи ‘’, ‘’ никаква визия ‘’, ‘’ боза ‘’ и т.н.

Защо толкова мощен залп от тази посока и защо точно сега?

Първанов никога не е критикувал Плевнелиев така, както нападна Радев. Плевнелиев повече ли му харесваше ? Освен това Първанов и Радев бяха издигнати от една и съща партия. Би трябвало да имат някаква идейна близост. Безспорно, поводът е заявката на президента за втори мандат.

Но защо Първанов е толкова огорчен ?

Дали тайно не е мечтаел отново да се кандидатира и Радев да е попарил надеждите му ? Някакво обяснение на внезапното активизиране на екс президента може да се намери в едно знаменателно заключение в интервюто. ‘’

Борисов може да е бил всякакъв преди 2000-та година, но всичко това го е изпрал в политически смисъл за последните 10 години ‘’. О-па-а ! Дали пък тук не е заровена същността. Идва краят на правителството, управляващите са особено щедри за направените им политически услуги и с подобна индулгенция Първанов е решил да се възползва от обстановката. А може и всичко да е съвсем просто : щом Доган е против Радев, и Първанов ще е. Къде ще ходи ? Какво се чудите толкова!“

Автор: Иван Бакалов

Източник: Фейсбук

Прегледана: 46217

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече