Отворено писмо до Слави Трифонов: Обещаната „промяна” се превърна в поредната подмяна

0

Отворено писмо до Председателя на ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД”, Станислав Трифонов беше разпространено до медиите от Иван Иванов, който се представя за бивш областен координатор на ПП „Има такъв народ” за гр. Плевен.

Ето какво пише той:

Уважаеми г-н Трифонов, Казвам се Иван М. Иванов и съм част от онези 60 човека, които създадоха инициативните комитети на нерегистрираната партия „Няма Такава Държава” и на вече регистрираната „Има Такъв Народ”. От Ноември 2015 г се включих, като доброволец в набирането на подписи за Референдума иницииран от Слави Трифонов, защото смятах и още смятам, че гражданите на България трябва да имат по-голямо влияние в управлението на Държавата ни. С времето се превърнах в неформален лидер на Доброволците в Плевенска Област, а на по-късен етап бях припознат, като такъв и от Ръководството на бъдещите две партии НТД и ИТН. Бях поканен да бъда част от Инициативните комитети и бях вписан в сайта на първата партия, като Областен Координатор за Област Плевен.

През всичките тези почти 5 години до средата на Юли 2020г. вярвах, че новата партия ще бъде различна, че членовете в нея ще имат думата, че няма да се спускат непознати за членската маса личности, както и че тази партия ще защитава предложените в Референдума точки за мажоритарност и за повече участие на гражданите в управлението на Държавата и на партията.

Уви! Оказа се, че веднага след официалната регистрацията на ПП ИТН станах излишен и недостоен да бъда областен координатор, като мотивите които г-ца Виктория Василева ми заяви бяха:

1. родителите ми не били от „СОЙ”, а на новия координатор били изтъкнати юрист и лекар?

2. Имало брожения срещу мен, но не от членовете и доброволците в партията, а от „разни други“ хора, включително и от Вашата сестра, която съм виждал един път в живота си и която също, като всички новопостъпили в партията след моето отстраняване НЕ Е допринесла с нищо за реализацията на Референдума в Плевен? След това бях учтиво помолен от г-ца Василева, цитирам: Да дам крачка назад, за да направя после две напред? След като отказах да послушам този съвета и заявих, че напускам партията, за да не преча на новия координатор, чух и „напълно заслужените думи” от г-ца Василева, как ми липсват Чест и Достойнство, а в последствие и няколко намека, че ще ми изкарала кирливите ризи на показ!

Уважаеми г- н Трифонов, пиша това писмо, не за да навредя на партията или на Вашият имидж, а за да Ви обърна внимание за някои неща, които съм сигурен, че не знаете, нито пък повечето хора в партията Ви. Ще започна с това, което се случва в последните 4-6 месеца в оглавяваната от вас партия в родният Ви Плевен:

1. Бях сменен от Вашата дясна ръка, Виктория Василева, а на мое място бе спуснат г-н Радостин Василев , което нямаше да е голяма драма, ако той беше поне някаква част от плевенската организация в последните 5 години или поне беше човек, който живее в Плевен?

Уви! Този човек, както и 100% от хората, които той привлече в структурите на партията НЕ СА СИ МРЪДНАЛИ ПРЪСТА, нито за Референдума, нито за партията в нито един момент до нейната регистрация. Най-нелогичното в цялата тази картинка е, че самият Областен координатор не живее в Плевен от над 15 години, което пък е в пълно противоречие с обещанията Ви за мажоритарност? Същият този г-н Василев, който вече се е обявил навсякъде за новия Министър на спорта с типичната за него „скромност„ се хвали из целият град, че с лични средства е наел и обзавел партиения офис. И в това нямаше да има нищо лошо, ако не бяха уверенията на хората около вас, че партията ще се издържа от членски внос и няма да зависи от поредните новозабогатели тарикати, които дават с ясната цел, че после ще взимат! Всъщност, няма ли нещо по-логично за Плевенчани от това да имат Областен координатор, който живее в София и си идва в Плевен през уикенда, за да се среща с хората и да води партията към просперитет???

2. Партията Ви в Плевен е превзета от най- големите нагаждачи, продажници, гъзолизци, интриганти и двуличници в града, а най- наглите от тях са в най- близкото обкръжение на Вашият нов Областен координатор и вече са си разпределили държавни постове в града! Бивши общински съветници, дилъри на гласове преминали и изгонени от различни политически партии, намериха своя пристан под крилото на новия областен координатор.

3. Голяма част от истинските Доброволци, които дадоха всичко от себе си, за референдума и за партията напуснаха, защото също, като мен са омерзени и разочаровани от всичко, което се случи след появата на новото ръководство. 4. 90% от Общинските Координатори, които бях подал аз и които положиха много труд за каузата бяха сменени, а на тяхно място поставени отново стари политически лица, минали през други партии. Хубаво е да сте наясно, че трима от тях са тясно свързани с ДПС, двама са бивши общински съветници и Зам. Кметове с обществено доверие близко до нула, а съпруга и сина на координаторката Ви за Община Червен Бряг (която работи при Вашата сестра и успя да я убеди колко съм лош и как трябва да бъда сменен, защото казах, че докато аз съм Областен координатор, тя няма да бъде Общински Координатор за Червен Бряг) бяха в обща листа на местните избори преди 6 месеца с новия областен координатор на ДПС за Област Плевен, като дори синът беше кандидат за общински Кмет от същата листа! Там обвързаността е толкова силна и видима, че дори и слепите хора в общината я виждат.

5. Поинтересувайте се кои хора са НАЗНАЧЕНИ (а не избрани от членовете) за общински координатор на Община Плевен и за общински секретар на същата и може би ще разберете какво очаква партията Ви в бъдеще!

6. От години Вие говорите за „Свобода на словото” във вашата телевизия, а в същото време в Плевенската фейсбук страница на партията се упражнява тотална цензура и се трият всички коментари, които не са положителни, а хората които си позволят да имат по-различно мнение са анатемосвани, като врагове и провокатори!

7. Доказателства за всички мои думи Ви бяха изпратени на 24.02.2021г. до офиса на 7/8 Тв на Площад „ България” Но случващото се в Плевен е капка в морето на базата на това, че партията Ви е пробита на Национално ниво и то със съдействието на най-близките ви хора в нея! Още от преди създаването на партията Ви, в нея се зараждаше фигурата на СИВ КАРДИНАЛ , който с времето вече е по- силен от всякога и тихичко очаква да разгърне потенциала си след изборите. Този хитър човечец се казва Момчил Иванов (областен координатор на Велико Търново) и се ползва с протекциите на Виктория Василева и Тошко Йорданов. В последните няколко месеца, той успешно инфилтрира десетки негови протежета в няколко Областни и Общински ръководства, както и в почти всички експертни групи с ясната идея, че те ще са с големи шансове да бъдат на по предните и избираеми места в бъдещите листи на партията! И понеже аз съм вече външен за партията и вероятно ще решите, че съм поредният разочарован, търсещ слава комплексар, то попитайте лично някой от наистина стойностните експерти, дали имат съмнения за подобни хора в експертните групи!

Същият този г-н М. Иванов се опита да вкара и по времето когато аз бях областен координатор за Плевен няколко гнили ябълки, но аз не ги допуснах, както не допуснах и нито един политически нагаждач да стане част от партията. Наясно съм, че няма как да познавате всички хора по места, но наистина Ви моля да направите ревизия на повечето новодошли в партията и експертните групи и да осъзнаете, че всички бъдещи Депутати от ПП ИТН, които влязат в Парламента, ще бъдат избрани, само заради Вас, което значи, че Вие ще сте гаранта за тях. Обърнете внимание и на един от Софийските си координатори, защото е толкова жалко такива хора да Ви отговарят за София, че е направо тъжно.

Уважаеми г-н Трифонов, аз не съм нито най-чистият, нито най-честният, нито безгрешен, но има с какво да се гордея и понеже в последните 5 г. до мен бяха още десетки доброволци, които заслужават уважение, ще си позволя да Ви изброя какво направихме всички ние в последните 5 години в Плевен:

– 41800 събрани подписа за Националния Референдум (най-много в цяла България);

– Предадохме 359 протокола от Общо 375 възможни в Област Плевен от провелият се Национален Референдум;

– 580 подписа за регистрация на първата партия НТД ( най- много в цяла България, една шеста от всички събрани тогава);

– 300 подписа за регистрация на втората партия ИТН;

– Пуснали сме 12 сигнала за корупция и конфликт на интереси свързани с местни политици от почти всички партии, като поне половината от тях са извършени с благословията на изключително одобряваният от вас Кмет на Плевен Георг Спартански и тук трябва да Ви стане ясно от кои хора са били броженията срещу мен.

– Инициирали сме и сме провели три кръгли маси касаещи обществено значими за Плевен проблеми;

– Пуснахме сигнал до ОЛАФ за явна кражба от гордостта на Плевен, а именно „ Панорамата”;

– Организирахме 7 подписки свързани с местни проблеми;

– Инициирахме и проведохме десетки протести по различни поводи, включително и на първата година от провеждането на Рефереднума;

– Организирахме и проведохме дебати с кандидатите за Кметове преди 6 месеца;

– Задали сме десетки въпроси към Кмета и Общинските Съветници и посещавахме редовно всички сесии на Общински Съвет – Плевен;

– Благодарение на наш сигнал започна националното разследване за депониране на отпадъци в цяла България. Всичко започна от Плевен, където ние заснехме с дрон незаконното депо и сигнализирахме първо във фейсбук групите, а след това и пред институциите;

– Провели сме и поне дузина инициативи с Благотворителни каузи;

– Имам честта да съм един от тримата, които инициираха и изградиха паметник на 9-та пехотна Плевенска дивизия, който 100 години много други не успяха да изградят.

Смело мога да кажа, че Доброволците, които вече не са част от Вашата партия се превърнаха в Гражданската съвест на Плевен и това също ме кара да бъда горд. Това успяхме да направим Ние, бившите вече доброволци за нашия малък и замиращ Плевен, не е кой знае какво, но със сигурност е повече от това, което са направили и някога ще направят Вашите настоящи избраници!

Уважаеми г-н Трифонов, стотици хиляди българи Ви вярват и разчитат, че Вие ще сте носител на нов морал, че ще вкарате в бъдещото народно събрание чисти, независими, смели, интелигентни и най- вече добри хора, които ще работят за Народа, а не за себе си! За това отново Ви моля да се огледате внимателно и да не допускате грешките на всички предишни политически лидери, които пълниха и пълнят парламента с алчни, нагли и самовлюбени тарикати.

Уважаеми дами и господа експерти, доброволци и членове на ПП ИТН, вие които наистина имате чисти помисли, които искате истинска промяна в България, вие които сте гръбнака на тази партия, апелирам към всички вас да не си мълчите, да изгоните търговците от партията и да не позволявате да бъдете използвани от тях! Уважаеми гласоподаватели, вие които решавате какво да е бъдещето на нашата красива България, апелирам към всички вас, да не гласувате за по- малкото зло ( защото то никога не се оказва такова), да се интересувате какви са хората, които представляват една или друга партия и ако наистина намирате морал в тях, то ги подкрепете, но няма ли го, то просто не гласувайте! „И сега какво да ги правим тези Пе…., след като вие сте ни ги избрали….“

С уважение, Иван Иванов

Източник: Actualno.com

Прегледана: 50398

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече