Прост и прецакан – новата българска мечта

0

В България да си глупак и прецакан е най-нормалното състояние. Населението се държи като анестизирано, а властта безчинства необезпокоявана. Дори през турско е имало повече недоволни, хайдути, отмъщения, запалени чифлици на бейове-изедници и чорбаджии кожодери. Вече и това го няма.

Това пише в свой коментар Емил Азар по повод обществено-политическите трусове в държавата.

Преди дни едно лице, олицетворяващо слугинажа в ГЕРБ изпълни мръсна поръчка. Другите от парламентарната група от слуги и маши я претвориха в действителност. Така се родиха на първо четени едни от най-гнусните законови положения – частни охранители вече могат бъдат хора без средно образование и такива, които са осъдени и са излежали присъди. Накратко казано, невежи и бивши затворници ще се влеят в редиците на охранителната армия и ще бъдат въоръжени. Нещото от ГЕРБ вика, че някои от осъдените били осъдени за катастрофи и други неща, не задължително за убийства, грабежи и пр. Нещото обаче знае, но премълчава, че такива хора няма да отидат за охранители, но крадци, измамници и особено биячи ще се запишат веднага в частните военизирани групи. В България има над 130 000 охранители. В МВР служат около 55 000 души, а армията ни наброява не повече от 25 000 военни. Вие сметнете разликата. За сведение, в Австрия частните гардове са под 3000.


Българинът наистина е голям идиот, щом не забелязва каква армия е в услуга на съмнителни и тъмни интереси. Повечето охранителни фирми са собственост на политици и хора от управлението или на подставени от тях лица. Членове на бившите силови групировки също имат охранителни фирми. Добре ли ви звучи?

Държавната фирма „Автомагистрали“ усвоява трескаво 5 милиарда лева. Фирмата, създадена да засмуква огромни държавни средства до скоро е имала около 200 служителя, които вече са около 400. Притежава също два-три багера, два-три валяка и нови десетина камиона. За да се усвоят ударно милиардите, фирмата наема частни подизпълнители, което е незаконно. Тези подизпълнители са над 350 и никой не е в състояние да каже кои са точно и на кои обекти работят. Сигурно е обаче, че повечето са близки до властта и на ортака на Борисов – Делян Пеевски. И най-важното: милиардите се раздават на зелено. А вие зяпайте и лапайте мухите, пардон – снежинките… Нула гражданска реакция.

През декември 2020 само за двайсетина дни това правителство е похарчило ударно близо 8 милиарда. Не е отчетен публично нито един лев. Само Борисов и компания знаят къде е отишла рекордната сума. Отново никаква реакция. Но дебилна радост от 50-те мизерни левчета за пенсионерите – всеки ден по телевизията.

Депутати от ГЕРБ са внесли поправки в Закона за рибарството и аквакултурите. През преходните и заключителните му разпоредби те прокарват поправка на Закона за морските пространства, вътрешни водни пътища и пристанищата, които позволяват вече построени сгради за сезонно ползване, които граничат с рибарски или специализирани пристанища, да не подлежат на премахване. По този начин ГЕРБ узаконява морския дворец на Доган в „Росенец“.

Българинът мълчи. Мълчи и когато се съобщава, че чешката прокуратура разследва продажбата на ТЕЦ „Варна“ на Доган.

В петък в парламентарната зала е внесено предложение за промяна в закона, която да позволява отбраната на страната да може да се отдава на концесия. Сиреч армията и ръководството на военното министерство. Не било обаче ясно, кой е внесъл това предложение. Всъщност армията ни отдавна е отдавана на концесия и под аренда на всякакви тулупи, в момента е достигнат абсолютен връх в това отношение…

Пак мълчание. Защо, бе, хора?!

Доскоро бяхме първенци по смъртност от коронавируса,  днес пък сме последни по темпове на ваксинация. Откъм т.нар. народ – овча тишина.

Продъни се участък от метрото, открит с фанфари само преди месеци. Заглавичват ни с обяснения, че Перловската бара е причина за белята. Не, не е. Крадене, мърляво строителство и тотална безотговорност са причината, но как да пипнат своите хора? Столичани онемели като риби. Да прощават рибите…

Частни армии, въоръжени с палки, пистолети и автоматично оръжие. Пет милиарда изсипани в кухата фирма „Автомагистрали“ и разпределени на свои хора. Осем милиарда, потънали неизвестно къде и за какво. Това е купуване на избори. Това е цинизъм. Това е престъпление.

В България цари див феодализъм. Отношението към населението е като към роби. Но защо да не се държат като феодали и робовладелци, след като самото население търпи безропотно, с някакъв мазохизъм дори. Единствената феодална държава, член на ЕС. Феноменално!

Автор: Емил Азар

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 46853

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече