Слави Трифонов: Ние сме държавата на нелепите инциденти – от корупция, некадърност и безхаберие

0

Господин Борисов, това не са нелепи инциденти. Това е некадърност. Това е безхаберие, това е корупция. И загиналите деца, и срутените нови пътища, и пачките и кюлчетата в чекмеджето са доказателство, че некадърността, безхаберието и корупцията отдавна преминаха граници, които не трябва да се преминават.

Това написа телевизионният водещ Слави Трифонов на профила си във Facebook. 

Той коментира инцидентът от вчера, в който 16-годишно момче почина в следствие на токов удар на софийска улица. „И това не е предизборна кампания. Това е вашето управление, което е просто нелеп инцидент“, допълва Трифонов.

Публикуваме пълното изявление на водещия без редакторска намеса:

Ние сме държавата на нелепите инциденти. През 2007 г. ток от фонтана на площад „Славейков“ уби млад мъж. Присъдата е 1000 лева глоба за изпълнителния директор, който стопанисваше площада. Просто нелеп инцидент.

През 2013 г. 11-годишно дете почина от токов удар в опит да прескочи металната ограда на двора на училище „Никола Вапцаров“ в село Копривлен. В оградата бил опрял скъсан кабел, по който протичало електричество. Окръжен съд-Благоевград излиза с решение, което оправдава и обявява за невинни двамата служители на ЧЕЗ, обвинени за смъртта на детето. Просто нелеп инцидент.

Миналата година 10-годишно момче беше прието в болница, след като беше ударено от ток при игра на баскетбол във великотърновското село Миндя. Момчето пострада, след като се е допряло до мантинела под напрежение, над която е монтирана улична лампа и баскетболен кош. Просто нелеп инцидент.

Вчера едно 16-годишно дете загина, докато пресича пешеходна пътека. Просто е настъпило шахта, по металните ръбове на която, незнайно защо, тече ток. И се почна голямото незнание. Никой не знае кой е виновен. Не се знае кой е собственикът на павилионите, захранвали се с кабела. Не се знае кой е собственик на шахтата убиец. От ЧЕЗ отричат да са собственици на шахтата, въпреки че съгласно Закона за енергетиката това е отговорност на електроразпределителното дружество. Електромерът, откъдето се захранват обектите, се намира от другата страна на булеварда и пресича целия булевард, а след като излиза изпод земята през шахта, върви по металния парапет на улицата. Никой не знае как и защо е така, въпреки че някой е издал заповед, захранил го е и получава пари за този ток. Търговският обект, който е захранен с този кабел, не е общински. Не е част от имотите, отдадени на частни търговци от общината. Намира се в регулацията на двора на близкото болнично заведение, което пък е държавна собственост. Никой нищо не знае. Единственото, което се знае е, че едно дете остана завинаги на 16 години. Просто нелеп инцидент.

И на фона на тези „нелепи инциденти“ някак си цинично звучат думите на Бойко Борисов, изречени часове преди 16-годишното дете да загине. Цитирам го дословно: „Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна кампания. Има граници, които не трябва да се преминават.”

Господин Борисов, това не са нелепи инциденти. Това е некадърност. Това е безхаберие, това е корупция. И загиналите деца, и срутените нови пътища, и пачките и кюлчетата в чекмеджето са доказателство, че некадърността, безхаберието и корупцията отдавна преминаха граници, които не трябва да се преминават. И това не е предизборна кампания. Това е вашето управление, което е просто нелеп инцидент.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 47216

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече