Теория на триъгълника – с какво Радев е пряка заплаха за Борисов?

0

Голямата генералска битка е пехливански спектакъл, който пръска в очите ни кървави капки пот, на моменти с кафеникав оттенък. Сблъсъкът между двамата държавни мъжаги отдалече прилича на лична саморазправа. Един притиснат от всички страни премиер – нападнат от вътрешни конкуренти, шумни протести, потайни и открити врагове, скандали и компромати – всъщност вижда най-голяма заплаха за себе си в пагоните на президента.

На какво се дължи тази фиксация? С какво Радев е пряка заплаха за Борисов? Защо последният впрегна не само цялата си бандитска реторика, но и всичките си институционални бухалки, за да се бие като същински Дон Кихот с вятърната мелница на съседния управленски ъгъл?


Има множество варианти на отговор, но аз ще насоча вниманието ви към един не толкова популярен. Да го наречем Теория на триъгълника.


Борисов явно вижда как зад високия рейтинг на президента могат да застанат интереси, които са достатъчно мощни, че да бутнат разклатения премиерски престол. Кой може да е третият ъгъл в този опасен за премиера триъгълник?


БСП? Едва ли. Социалистите се държат с Радев като с далечен роднина, който се е натресъл на вечеря


В последната година Борисов се задържа на нокти за ръба на властта. И една от най-важните му цели беше да довърши нещо, което наричаше Балкански поток, за да не му казва Турски поток, нищо че всъщност е Руски поток. “Редим по пет километра на ден, Владимир Владимирович”, похвали се Борисов по едно време. За да получи погалване се наложи да плати и три милиарда на компанията, която строи потока – саудитска фирма, в която всички говорят на руски. За да не разгневи другите си господари отвъд океана, трябваше спешно да закупи индулгенция под формата на още осем скъпи американски самолетчета, които не е ясно какво ще правим после.


Да, благоволението на Путин е скъпо удоволствие. И Борисов направи всичко по силите си, за да не остане извън триъгълника на любовта. За наша сметка, естествено.


Тази теория може да не е вярна. За онези над нас е удобно тя дори да звучи абсурдно. Пропагандата се старае да поддържа внушението, че премиерът води война с президента по чисто мъжкарски, първични подбуди.


Да, Борисов е разгневен самец. Но дали е възможно зад тази агресия към президента да стои само една хормонална душевна буря?
Не.

Автор: Радослав Бимбалов

Източник: Фейсбук

Прегледана: 46768

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече