Фактите са свещени, но Радев явно гледа черно-бял телевизор

0

Президентът Румен Радев е амбициозен човек и това е добре. Хубаво е, когато политиците си поставят високи цели. За да са достижими обаче трябва реализъм. Румен Радев говори 70 минути пред медиите и между другото го питаха за активната му намеса по време на протестите и дали ще продължи да се меси по време на предстоящата предизборна кампания.

Радев отговори, че “президентът трябва да бъде заедно с народа си и да изразява гласа на хората, когато техният глас е удавен от активна медийна пропаганда”. Така президентът рисува картина, в която “лошите” медии са противопоставени на народа.

В този мрачен патос хората може да се запитат: а който не мисли като президента, той не е народ ли?

В обърканите събития миналото лято имаше много нюанси на сивото, имаше и по-големи, и по-малки протести, и разнасяне на ковчези, и блокиране на кръстовища, и удари по автомобили с жени и деца в тях, и неясни цели и интереси. Общественото мнение се разцепи, това стана и със самите протестиращи дори. Президентът обаче описва картината черно-бяла: “оформили мощен антикорупционен, антимафиотски консенсус, който е обединил милиони почтени българи, независимо от техния политически хоризонт и пристрастия”.

Животът не е черно-бял, медиите не са враг и не могат да бъдат, те описват фактите, каквито са.

Друг пример – от прессекретариата на президента пускат опровержение на публикации за разследване на ОЛАФ с аргументи, които вече са били изяснени и публикувани. 

Разумните политици, особено когато влизат в предизборна кампания, е добре да знаят, че фактите са свещени – иначе ще се изгубят в измислена реалност.

Източник: „24 часа“

Прегледана: 46562

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече