Известен журналист: ГЕРБ излъга за позицията на американските сенатори. Ето ги фактите

0

Известният журналист Иван Бедров внесе светлина по темата с коментара на двамата американски сенатори за положението с корупцията в България. Публикуваме пълния текст от фейсбук страницата на Бедров:

Погледах телевизор за 30 минути и чух, че позицията на американските сенатори е на хвърчащ лист, качена е на личен профил, изказана е от сенатори в частно качество, не е позиция на институция, Америка има повече проблеми и да не се изказва. Свобода на словото, както се казва. Не чух сверяване на всичко това с фактите.

А ето ги фактите:

Позицията е на официалния сайт на комисията по външна политика на Сената на САЩ. https://bit.ly/3bgZmKu

Позицията също е на официалния сайт на посолството на САЩ в България, т.е. Държавния департамент. https://bit.ly/3qkT4hh

Позицията е подписана от двамата най-важни сенатори по въпросите на външната политика – единият е председател от Демократическата партия, а другият е старшият член на комисията от Републиканската партия.

Да, можеш да платиш на лобисти, някои от които могат да ти организират срещи и със сенатори за т.нар. photo opportunity. И вярваме, че всичките посочени по-горе институции са толкова лесни и наивни ли?

Не коментирам съдържанието на позицията. Всеки може и сам. Тук е позицията и на български език. https://bit.ly/2NWVNAp

Прегледана: 47186

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече