Павел Вълнев към българите в Чикаго: Всеки глас е важен!

0

Един от най-новите политически проекти в България с чикагски корен – Републиканци за България – представи на онлайн среща програмата си за българите зад граница пред сънародници във Ветровития град.

„Това, което Павел Вълнев е заложил да го има като политиките за българите в чужбина, е да можем действително да не късаме тази връзка, а винаги да има възможност да надграждаме нашата идентичност и да запазим тази духовност, която вие трябва да предадете на децата си, които за съжаление се раждат на различни точки на света“, сподели председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов.

През януари заместник-председателят на Републиканци за България Павел Вълнев, който притежава най-голямата българска транспортна компания в Чикаго, се срещна със свои сънародници в града, за да чуе техните идеи за промени в България. Сега казва, че всички те са били приети в програмата на „Републиканци за България“.

„Един избирателен район за чужбина е необходим, защото аз съм човек, който през последните 2 години живее почти наравно между България и Чикаго“, каза Павел Вълнев.

„Нещата, които виждам аз, е, че в лицето на българите в чужбина – това са над 2 милиона активни, работещи хора – за мен това е най-големият актив на България“, допълни зам.-председателят на „Републиканци за България“, който смята, че българите в чужбина трябва да имат възможност да гласуват и да участват в управлението на България.

От Републиканци за България ще търсят и промяна на законите, така че хора с двойно гражданство да могат да се кандидатират за народни представители и да участват в управлението.

„Аз мисля, че хора, които са живели достатъчно дълго извън пределите на България, имат това виждане и трябва да има репрезентация на тези общества в парламента и създаването на законите, а дори и в изпълнителната власт – такива хора с разширен мироглед да помагат за развитието на България – икономическо, социално и всякакви други насоки“, категоричен е живеещият в Чикаго Любомир Крулев, учредител на Републиканци за България.

„Аз съм бил десетки пъти свидетел как различни държавни делегации са идвали във Вашингтон, в Чикаго, с призиви – елате, върнете се България, ние ви чакаме, а нито ги чакат, нито ги искат българите в чужбина.

Не, българите в чужбина ще се върнат по собствено желание и по собствена воля тогава, когато видят, че България става правова държава, че България има образование и здравеопазване на средноевропейско ниво и когато имаме икономика с проспериращ бизнес, т.е. когато имаме държава с правила“, допълни бившият генерален консул в Чикаго Иван Анчев. Той е водач на листата на Републиканци за България в Перник.

„Повярвайте ми, в България в момента няма друг проект, който да отдава такова значение на западноевропейския, трансатлантическия вектор на международно развитие на България“, категоричен е Иван Анчев.

В продължение на два часа сънародниците ни в Чикаго задаваха въпроси към Цветан Цветанов, Павел Вълнев, Иван Анчев, Горан Благоев и Тодор Тодоров, като голямото притеснение на всички е дали българите в чужбина ще имат реална възможност да упражнят правото си на глас.

„В действителност тези ограничения за разкриването на до 35 секции извън територията на Европейския съюз са дискриминация, но нашата цел в Републиканци за България е въвеждането на електронното гласуване“, посочи Цветан Цветанов.

„Аз виждам хора, които са плашени, мачкани, и в голяма степен изборите се печелят не по честен начин, а просто със сила или с пари. Хората в чужбина, вие по-добре от мен знаете, ние всички сме финансово независими хора и евентуално ако можеха да гласуват всички тези над 2 милиона души, те щяха да гласуват по съвест и крайният резултат щеше да е различен“, сигурен е Павел Вълнев.

От Републиканци за България призовават българите зад граница да изненадат с активност в изборния ден.

„В момента всеки един глас е важен“, категоричен е Павел Вълнев.

Прегледана: 54534

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече