По ума посрещат, по вида изпращат: Борисов нарече опонентите си „дебелаци“ и „шкембета“

0

Броени дни преди изборите премиерът Бойко Борисов си позволи забележки за външния вид на опонентите си, като наруши уместния тон.

Докато разглеждаше нова спортна зала и ново училище в Бяла днес, той дръпна реч за извънпарламентарната опозиция в присъствието на спортния министър Красен Кралев.

„Е, аз като гледам нашите политически опоненти с какви шкембета са… Ха!„, цитира го „Медиапул“.

Премиерът, който от две години обикаля из страната, за да се хвали със строителните си успехи пред съмишленици, отново се изтъкна, че само той строял, а конкурентите му за властта, които се канели да управляват с минимален процент доверие, заблуждавали избирателите. „Само ходят по студиата и се чудят каква глупост да изтърсят!“, обяви Борисов. „Тяхната единствена цел е суматоха в държавата, да няма стабилност“, оплака се той, а събеседниците му кимаха с разбиране.

Борисов намекна и за госпожа, която „как му се молела едно време“, а сега щяла да „изчегъртва“ ГЕРБ. Очевидно става дума за Мая Манолова и кандидатурата й преди години за поста омбудсман. Покрай този сюжет Борисов се изтърва, че съжалявал, че не я бил записал как му се моли, след което явно се усети и обяви, че никога не бил записвал човек.

По-късно на строежа на магистрала „Хемус“ край Плевен в диалог с известния плевенски лекар проф. Григор Горчев, който е кандидат за депутат от ГЕРБ, Борисов отново подхвана външния вид на политическите си опоненти:

„Сега, ти към кои се числиш? Иновативен ли си? Роботизиран ли си? Щото нали има там един, които се едни дебелаци са умни, красиви. Страшни дебелаци, много по-дебели, отколкото искат да ме изкарат мене… Дебелаци, истински, двойни, които говорят от името на младите, умните и красивите иновативни, роботизирани, Я им кажи с две думи какво правиш ти в хирургията. А и като гледам, те със социалисти, с мутри не се занимават. Само с нас. Ние сме им интересни, защото при нас са младите хора, иновативните професори, учените…“
https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fboyko.borissov.7%2Fvideos%2F3051258695102180%2F&show_text=false&width=560

Малко по-късно Христо Иванов и Ивайло Мирчев от „Да, България“, част от коалицията „Демократична България“, се включиха от пътя край бензиностанция „Лукойл“ и се разпознаха като обект на речите на Борисов, като отхвърлиха вероятността той да е визирал лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, например.

„Сега, съгласни сме, че има какво да се желае. Обаче ние, г-н Борисов, някой ден ще отслабнем, но Вие никога няма да посмеете да тръгнете пак сред хората като нас„, заяви Иванов и добави: „Няма да можете повече да слезете от джипката, без предварително уредени сценки, и да погледнете честно хората в очите. Не смеете да излезете в тази кампания на един дебат, едно интервю да дадете, защото има въпроси, на които не смеете да отговорите. А те са по-важни от нашата физическа форма.“

Опозиционерът попита премиера кога най-накрая ще изпълни обещанието си ревизионните актове на „Лукойл“ да бъдат публикувани и посочи, че с парите от данъците на такива големи фирми ще има средства за въвеждане на необлагаем минимум за гражданите, както гласи предизборната програма на „Демократична България“. „Вместо да пълнят чекмеджетата Ви“, заключи Иванов.

Източник: „Дневник“

Прегледана: 77348

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече