Журналист: Избори наесен ще направят БСП втора политическа сила отново

0

„Избори наесен ще направят БСП втора политическа сила отново и това го казвам напълно убедено. По най-малко четири причини: част от електората й малко или много беше изплашен да излезе и да гласува. Наесен топлото време и ваксините ще занулят вируса и този проблем няма да съществува. БСП видя кои са пропуските й на тези избори по места и организации и ще вземе мерки.

Трето, електоратът на БСП е взискателен, но горд. Част от него наказа БСП, защото искаше партията да прояви повече мускули последната година, вместо да търси мостове и баланси. Същите тези хора обаче видяха реакциите на медиите от последните дни и са повече от гневни, че всички разкъсват партията им.

И съм сигурна, че наесен ще отидат да гласуват със стиснати от гняв зъби. Гласоподавателите на левицата може понякога да й се сърдят и да я наказват, но мразят друг да унижава партията им. Четвъртата причина ще ви оставя да познаете сами, пише журналистката Юлия Ал-Хаким в социалната мрежа Фейсбук.

„ГЕРБ няма да са в по-добра кондиция след служебното правителство. Не би трябвало да са, ако този път служебното правителство си свърши работата. Слави няма да е първа политическа сила. Моите уважения, но всичките им реакции откакто станаха втора политическа сила, са на страх, шок, неприятна изненада и бягство от отговорност. Не очакваха чак такъв висок резултат и ще направят всичко възможно да го развалят. И ще успеят – с два-три процента поне. Казват, че отиват на нови избори, за да ги спечелят, но истината е, че отиват, за да ги загубят. ДБ също няма да повтори успеха си от тези избори.

Следях кампанията им отблизо, този път залогът буквално беше на живот и смърт. Наистина съм впечатлена от изключителната им мобилизация до краен предел, но след нея ще настъпи умора и отпускане. Те вече почнаха да се главозамайват и отпускат.

Мая влезе на мускули, на следващите избори ще бъде под бариерата. Един процент надолу е достатъчен да не влезе. Инерцията от протестите вече няма да работи за нея. ВМРО ще влязат. Имат пари, ще направят необходимото. Божков ще влезе. На тези избори сметките му не излязоха само с 20000 гласа. Човекът е математик, бързо ще поправи грешката. Наесен няма да влязат по-добри партии и няма да се наредят по-добри конфигурации, но за БСП вярвам, че би имало смисъл да се яви повторно на избори.“

Източник: Actualno.com

Прегледана: 93409

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече