Иван Бакалов: Бойко Борисов сам се постави в положение на изолация

0

„Бойко Борисов е в положение на изолация, сам се постави в нея, това не е изолация срещу ГЕРБ, те сами стигнаха до там“. Това коментира журналистът Иван Бакалов пред БНР.

„Новият парламент може да направи промени в Изборния кодекс, но може и да постигне прокурорско мнозинство – да поправи Закона за съдебната власт и да стигне до освобождаване на главния прокурор Иван Гешев“, каза той в интервюто за БНР. По думите му това е една от целите на „Изправи се! Мутри, вън!“, която може да срещне разбиране от други партии.

Според него това може да доведе до много промени, независимо дали ще се състави правителство, ако се направи, преди да се разпусне парламентът.

В предаването „12+3“ той коментира възможностите за излъчване на министерски съвет от 45-тото Народно събрание.

Според него заявката на ГЕРБ да предложат правителство е „поправяне на грешката от 2013-а година“, когато спечелиха изборите, но върнаха мандата за съставяне на кабинет.

Журналистът коментира тезата на премиера и лидер на ГЕРБ, че не можем да си позволим разходи за нови избори, като предложи да се оттегли:

„Като не можеш да си позволиш, оттегли се! В Западна Европа много хора като него, които са били три мандата, се оттеглят. Особено след всички корупционни скандали е задължително да се оттегли“.

Бакалов подчерта, че аритметиката показва, че сборът от ГЕРБ и „Има такъв народ“ е по-голям от 50% от депутатите в 45-ия парламент, всички други варианти ще включват поне три формации:

„Има политика, но има и аритметика. Едното може да изключи другото“.

Прегледана: 97048

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече