Любомир Аламанов: „Има такъв народ“ се крият от медиите и това е грешка

0

„Има такъв народ“ трябва да спрат да се държат като Фейсбук-разбойници. Решението им да се скрият от медиите и грешка. Това коментира PR експертът Любомир Аламанов.

Ето и пълния текст:

От комуникационна гледна точка, решението на „Има такъв народ“ (ИТН) да се скрие от медиите е сериозна грешка. Те са единствената парламентарна група, която по Конституция със сигурност ще получат мандат от президента, ако ГЕРБ не съставят правителство. И със сигурност имат право на почти същото медийно време и пространство, както и ГЕРБ. Но ИТН не се възползват от това си право.

В резултат на тяхното решение, медиите са превзети от представители на ГЕРБ, които изкривяват разговора, променят дневния ред, опитват се да вземат инициативата, да насочват задълженията и отговорностите към други. Самите журналисти сигурно биха могли да дадат отпор, но и няма как те да водят битки, вместо липсваща политическа сила. А и е лесно да се каже: „Ние поканихме ИТН, а те не приеха“. И ще са прави. ИТН сами се отказват от правото си.

Даже и да не искат да разкриват плановете си, ИТН имат много какво да говорят. Само да изброяват неизпълнените обещания на ГЕРБ, пак ще напълнят времето. Само да изброяват проблемите, липсата на реформи, раздадените милиарди, пак ще запълнят огромно време. И така няма да позволят на ГЕРБ да диктуват темпото.

Добре е ИТН да знаят, че всички хора са податливи на манипулации. Ако 40 депутата от ГЕРБ в добър синхрон повтарят „мажоритарни избори, мажоритарни избори, ИТН не си спазват обещанията“ или странната опорка „президентска република, президентска република, президентска република“, то рано или късно някои хора ще се повлияят от това. Просто липсва другата гледна точка.

Колкото и да не искат, ИТН трябва спешно да започнат да приемат покани от медиите, да изпращат представители и да си променят стратегията. Вече свърши предизборната кампания, трябва да спрат да се държат като Фейсбук-разбойници. Избирателите им са ги изпратили с друга цел в Парламента. ИТН са парламентарна сила и е препоръчително да се държат като такава.

Прегледана: 102643

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече