На последното заседание на МС: Борисов намали парите за БНР

0

Генералният директор на Българското национално радио (БНТ) Андон Балтаков попита премиера Бойко Борисов защо бюджетът на радиото е намален с близо половин милиона лева, докато в същото време е одобрен трансфер към Българската национална телевизия (БНТ) за близо 20 милиона лева и друг към Българската телеграфна агенция (БТА) в размер на над 2 милиона лева.

Балтаков е изпратил писмо до премиера след решения на кабинета от 9 април, с които е увеличил парите за БНТ и БТА, а малко преди това е намалил средствата за националното радио.

За писмото съобщи БНР. С него Балтаков предупреждава, че намаляването на средствата за капиталови разходи заплашва да постави радиото в неадекватна за обществото позиция, тъй като ще забави дигиталното развитие и обновяването на техниката за излъчване.

Според Балтаков подобна политика спрямо БНР е „тенденциозна и преднамерена“. В писмото той акцентира върху това, че радиото е журналистическата организация с най-голямо доверие в обществото, а в условията на криза ръководството на обществената медия успява да изчисти над 5 500 000 лева дефицит. Генералният директор се надява, че парите за БНР ще бъдат възстановени и ще бъде удовлетворено желанието за още 3.5 милиона лева допълнително.

Прегледана: 101742

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече