Писмо до „новите“: Мутрите са още вътре, забравихте ли ги?

0

Пеевски, Борисов и донякъде Гешев имат хора и доносници във всички политически формации

Мафиотският модел и продуктът му – управлението „Борисов 3“, – са непокътнати седмица след изборите. Мутрите са още във властта и действат с пълна сила: назначават свои в различни институции, включително в някои болници, превеждат милиони на свои фирми, готвят се за контраатака. Никой не споменава Пеевски вече. За оставката на Гешев чуваме един-два гласа, да не говорим за втурналите се да подкрепят Слави Трифонов БСП и ДПС.

Те „за“ или „против“ главния прокурор ли са със сегашните му безгранични правомощия? Кажете, бе, защо мълчите? Защото сте ортаци, затова. За Цацаров и бухалката на мафиотската власт КОНПИ също мълчите. Всички. Не намеквам за реваншизъм или мъст, но и в момента десетки, стотици хора и бизнеси са под ударите на тези хора и структури. Ами ДАНС? Продължават да ви следят, подслушват и снимат и всичко това се сервира на Борисов, Пеевски и Гешев още на закуска. И това ли не знаете?

Докато изброените субекти заемат постовете, които заемат, за промяна и дума не може да става. Това е причина т.нар. обществени телевизии да продължават да ни облъчват с Мадам „В“, Деница Сачева, Георги Марков – агент „Николай“, Харалан и още неколцина дългогодишни стожери на различни власти и опоненти на същите власти, когато е изгодно. Сменете плейлистата, че заприличахте на едноактния Рачков, който стърже по интелекта като развалена винилна плоча…

Пеевски, Борисов и донякъде Гешев имат хора и доносници във всички политически формации. Гаранция. Борисов от години следи дори Доган – къде се движи, кой ходи при него. Някои от тези посетители после са привиквани, притискани и от тях е изцеждана информация – вярна или не, друг въпрос. И Доган има информатори от най-близкия кръг на Борисов.

Да не мислите, че проблемите в БСП са случайни? Или, че атаката срещу „Има такъв народ и Слави Трифонов“ в медии и фейсбук не е организирана? Провокациите, активните мероприятия и ченгеджийските номера тепърва ще ви/ни заливат. Никой от новите политически субекти в парламента няма да остане незасегнат. Никой.

Картотеката на Пеевски е пълна със секс компромати и записи при даване и получаване на подкупи. Там са политици, висши магистрати, министри, бизнесмени и кандидат-политици. Докато не ликвидирате тази верига, тези хора не просто ще ви стъжняват живота – ще ви отстрелват един по един. Имате исторически шанс да премахнете голямото зло, но не виждаме достатъчно воля и смелост. Хората ви повярваха, гласуваха ви доверие. Евентуален провал ще демотивира и обезсърчи обществото много тежко и за дълго време. Това ли е целта?

Не може да стане толкова бързо? Не вярвам. Френският парламент е сменял депутатите на 100% два пъти в своята история. Заради случаи на корупция. В Нюйоркската полиция ръководният и редовият състав са подменени изцяло през 1971 година след разкритията на полицая Франк Серпико. През 2020 г. швейцарският главен прокурор Михаел Лаубер е освободен от длъжност разследван и даден на съд за заиграване с руската прокуратура. Федералният главен прокурор на Германия Харалд Ранге бе уволнен преди пет години за разпоредено разследване срещу двама блогъри. В САЩ за десет години четирима главни прокурори, те и правосъдни министри, са се разделили с поста след поискани оставки.

Не можете да поискате същото от Гешев с аргументи и доказателства за сътворени от прокуратурата безобразия и поръчкови обвинения и арести? Май доста ви е страх всичките…

Който го е страх от мечки не отива в гората.

Нещо в тази посока е казал и Ницше: Откажеш ли се от войната, отказваш се от велики дела.

Автор: Емил Азар

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 94548

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече