ТВ+ спря предаванията и новинарските си емисии

0

Телевизия ТВ+ е спряла предаванията и новинарските си емисии. Това съобщи програмният директор Милена Данева след като по-рано през деня журналистът Веселин Дремджиев информира във Фейсбук, че предаването му „Денят с Веселин Дремджиев“ няма да бъде излъчено тази вечер, цитирана от Дневник.

„ТВ+ не е получавала заплащане за съдържанието си от „Булсатком“ от няколко месеца“, написа водещият. Вместо неговото предаване, което може да се гледа и на канала ТВ1, тази вечер в 20 ч. беше излъчен концерт класическа музика.

Данева поясни, че задължения са натрупани в продължение на месеци и от други разпространители, но „Булсатком“ е най-големият. Тя не коментира размера на задължението, но отбеляза че дружеството – собственик на телевизията, „Розенфелд“ вече не е в състояние да генерира заплати. Почти всички от екипа на телевизията са пуснати от работодателя в „престой“ засега за седмица, но тя не изключи той да бъде удължен.

„Надявам се задълженията към нас да бъдат изплатени, но не знаем кога“, добави Данева, напомняйки, че телевизията работи с партньорите си от години. В отговор на въпрос каза, че не остава с впечатлението, че забавянето на плащанията се дължи на финансови проблеми на контрагентите, но и че засега е рано да се мисли за съдебно уреждане на спора.

Дремджиев публикува и реакция от „Булсатком“: „Ние сме жертва на изнудване и 9 месеца. TV+ отказва да води конструктивни преговори с новото ръководство на компанията.

Прегледана: 109479

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече