Бивш главен редактор: Вярвам на всяка дума на агробизнесмена, гадовете разчитат, че не може да докаже казаното

0

Вярвам на всяка дума, казана от онзи, непознат за мен агробизнесмен, който вчера имаше смелостта да се яви в парламентарната комисия. Но нито той, нито аз можем да докажем какво ни се е случило. Това написа във фейсбук страницата си Зоя Деянова, създател и дългогодишен главен редактор на вестник “Жълт труд”.

Ето какво още пише тя:

На това разчитат гадовете от герберското управление. Преди години, когато Любо Павлов и Огнян Донев купиха вестниците ми ( моля запазете си негативите!) и имаше надежда да съществуват, Мутрата им изпрати прокурори. Напълно разбираемо – Любо вече веднъж е бил задържан в ареста, той знае как е там – се оттеглиха и продадоха на безценица фирмата ни на една слугиня. И това бе краят на вестниците „Труд“ и „24 часа“…

По това време имах над три десетилетия работа като журналистка, включително 25 главен редактор, но преживях само едни три месеца на пълно професионално щастие – просто с Любо Павлов имахме общ враг: Мутрата!

Бяха прекрасни три месеца от моите над тридесет години работа – свободна, истинска – бях Аз.

Не преувеличавам.

И Мутрата прекъсна всичко това. Прекъсна живота ми, а аз нямах друг, освен моят вестник „Седмичен Труд“ и старият „Труд“, в който работех 13 години през соца. /Моля, не бъркайте написаното с личния ми живот: той е личен – дете, съпруг, родители, но без работата ми го няма и него за мен./

Мутрата ме съсипа. Всичко, което се каже за Мутрата е вярно: рекет с прокурори, проститутки за пет бона, които снимат чекмеджето, подарък от богаташите на златни кюлчета и… това не мога да го приема в човешки план – видеоклипче на сексуално насилван бизнесмен в затвора за забавление. Или за заплаха на тези, които се забавляват?

Всичко е вярно. Толкова ли е безсилна държавата, че да се допуска подобно безчинство?

Ако е така – няма държава. И няма такъв народ да търпи…

Прегледана: 113689

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече