ГЕРБ внезапно изтегли номинацията на Ципов за шеф на ЦИК

0

ГЕРБ оттегля номинацията на Красимир Ципов за председател на Централната избирателна комисия. Това обяви лидерът на партията и премиер в оставка Бойко Борисов на спешно свикана пресконференция в четвъртък, 6 май.

По време на консултациите при президента Румен Радев в сряда ГЕРБ бяха единствени, които издигнаха номинация за шеф на новата ЦИК. А само ДПС предложиха секретар – Севинч Солакова.

“Станахме свидетели на това, че всички други решиха реално да избягат от отговорност”, обясни Ципов в четвъртък. И допълни, че ако заеме поста в следващите 2 месеца до изборите ГЕРБ “ще получава всекидневни атаки и обвинения, за това, че е единствената партия, която имаше смелостта да предложи председател и да не бяга от отговорност”.

“Видях как се споглеждат”

Видях как се споглеждат и как са се сговорили партиите при Радев, обяви и Борисов. Той също обясни как за всички провали на предстоящите избори ще бъде винен председателят от ГЕРБ.

“Що за всички комисии в парламента намериха сговор, а за ЦИК няма. Ето го капана. Всеки провал, а те ще се провалят, щото са написали неща, които…”, не довърши мисълта си той.

Борисов призова Радев “да си направи председател на ЦИК”. И нарече липсата на номинации от останалите партии “мълчалив престъпен сговор”. “Може ли партии с претенции да управляват, да отиват в президентството без председател. Да не сме кьорави да не виждаме комбинациите. Кой ще си сложи главата в торбата. Председателят на ЦИК. Благодаря – не ни е нужно”, завърши премиерът в оставка.

“Платили са на хора да говорят”

Борисов се измъкна от коментар на обвиненията, отправени от бизнесмена Светослав Илчовски по време на заседанието на парламентарната комисия по ревизията в сряда. “Те във вторник (следващата седмица, бел. ред.) си отиват. К’ви комисии, притоплят нещо. Къде им е планът за възстановяване? Само внасят предложения за харчене на пари. Виждате атаката каква е, но това нито ме плаши, нито ме тревожи. Хората очакват решения. Те решения нямат освен едно – да атакуват Борисов”, започна тирадата си той.

След това определи парламента като “пълен провал”, защото нищо от това, което работи, няма да се случи, защото няма време. “Защото се уплашихте да направите правителство”, каза Борисов.

Той отговори, че не познава Илчовски. И коментира само политици. “Ще извадят още кошаревски свидетели. Платили са на хора да говорят”, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

Прегледана: 112296

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече