Стъки ще атакува президентския пост

0

Инициативен комитет издига кандидатурата на шампиона и председател на федерацията по ММА (смесени бойни изкуства) Станислав Недков – Стъки за президент. Това се разбра от разговор на Стъки с издателя на ПИК Недялко Недялков, предаван онлайн в четвъртък вечерта. Двамата са сред учредителите на новото Консервативно-патриотичното движение – КПД.

„Готов съм да вляза в открита битка с Румен Радев като негова алтернатива и антитеза. Политиката не ме изкушава, нямам нужда от привилегии, имунитет или облаги. Самоизградил съм се, имам бизнес и кариера. Правя го само защото смятам, че демокрацията е в опасност. Нужни са патриоти и доблестни мъже, които да окажат съпротива срещу реставрацията на тоталитарно-комунистическите практики. Заставам сам, с името и лицето си, с биографията и семейството си – пък каквото БОГ реши“, каза Недков, цитиран от Офнюз.

Той кани Радев на публичен дебат пред всички медии и му дава срок за отговор до идния четвъртък.

„Искам да попитам Радев към какво води България – към демокрация или към автокрация. Ще го попитам вярно ли е, че в президентството вече е подготвен проект за изменение на Конституцията, според което формата на управление се променя на „президентска република“ с фактически еднолична власт на държавния глава“, обяви Стъки. Според него партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ е инженерен проект на самия Радев, трамплин към абсолютната му власт. Той ще използва ИТН като платформа, за да надгради върху нейната база собствена пропрезидентска партия.

Недялков припомни, че двамата са се запознали миналото лято пред Румънското посолство, където заедно с други столичани са се самоорганизирали в „граждански патрул“, за да пазят кръстовището от „незаконните блокади“.

Прегледана: 122416

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече