Веселин Стойнев за служебния кабинет: За да организира честни избори, той трябва да спре зависимостта от кражбите и задкулисието

0

„Служебното правителство е длъжно да направи всички ревизии и кадрови смени, за да има честни избори. Иначе щеше да е съучастник на предишните управляващи. Не може да се говори за реваншизъм“. Това каза пред БНР журналистът Веселин Стойнев и уточни:

„За да организира честни избори, то трябва да спре зависимостта от кражбите и задкулисието“.

Журналистът подчерта, че задачата на едно служебно правителство не е просто да организира избори, а да организира и проведе честни избори.

„Този служебен кабинет направи много повече от всеки такъв досега и тъкмо затова е толкова атакуван“, коментира Стойнев.

Според него има грешки и недоизказани неща, за които служебните министри дължат обяснение пред обществото:

„Прословутата началничка на кабинета на Бойко Рашков, която не знам защо толкова време трябваше да се влачи този скандал за едно толкова незначително назначение – началник на кабинет. По-сериозен е случаят с началника на НАП Румен Спецов, там има тежки обвинения, които трябва бързо да се изчистят, защото това удря по легитимността на служебното правителство и претенцията му, че са с чисти ръце и ще изчистят „авгиевите обори“.

По думите на Стойнев това правителство показва тромавост в публичните отношения. Според него и президентът Румен Радев е проявил такава тромавост, като е коментирал със закъснение записа от среща на съветника му Пламен Узунов с бивш директор на митниците:

„Не може да коментираш нещо с голямо закъснение, той направи това вчера от Брюксел, хем да не отговаряш, като кажеш, че това е лъжа. Съмненията продължават да тежат“. 

Прегледана: 153581

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече