„Следващите са Борисов и Гешев“

0

Коментаторът на „Сега“ Светослав Терзиев прогнозира в предаването „(О)позиция“, че следващите, които трябва да бъдат отстранени от политическия и публичния живот у нас са Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев. „САЩ посочиха кои са корумпиращите, задачата на българското гражданско общество е да си свърши работата с корумпираните.

Политически Борисов е приключен от година насам, но е наивно да се разчита на главния прокурор, че тепърва ще започне да разследва онова, за което си затваряше очите толкова години“, каза Терзиев. „Досега Пеевски не беше забелязан от прокуратурата, дори и за фалита на КТБ. Борисов е в същото положение – колко време се разследва историята с къщата в Барселона?! Чакаме испанците да ни свършат работата. Цялата прокуратура е в парализа и всъщност това ни казват американците. Те открехнаха вратата, а ние като гражданско общество трябва да сложим крак и да не позволим вратата да се затвори отново“, подчерта Терзиев. 

„САЩ ни отвориха очите не само за нашата прокуратура, но и напомниха на ЕС да си свърши работата. Смятам за символично съвпадението на излизането на доклада по закона „Магнитски“ с началото на работата на европейската прокуратура, оглавявана от Лаура Кьовеши“, заключи Терзиев.

Прегледана: 135828

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече