Балтов емоционално във Фейсбук: Горд съм, за мен беше чест

0

Отстраненият от длъжност директор на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов публикува емоционален статус във Фейсбук.

„Горд съм, че постигнахме толкова много за толкова кратко време в името на колегите и в името на пациентите. Остава обаче и ненаправено, за което имахме планове, но ми отнеха времето. Благодаря на всеки, който повярва, че с общи усилия може да преобразим „Пирогов“ и да покажем колко съвременна и високотехнологична може да бъде болницата на народа!“. Това написа в личния си Фейсбук профил отстраненият от длъжност директор на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов.

„През изминалите малко над 4 години с екипа работихме почти денонощно, за да направим нашата болница по-добра. Денонощие след денонощие, усилие след усилие я изграждахме така, че да е по-модерна, по-европейска, по-сигурна за хората, които ни поверяват живота си. Днес „Пирогов“ не е „Пирогов“ отпреди 4 г. и това се вижда с просто око“, написа още проф. Балтов.

Той изказва благодарност към всички, които от началото на COVID „забравиха за себе си, за семействата си в името на борбата за човешки животи! Вие сте носители на ценности, което не са привилегия за всеки, и заслужавате огромно уважение и признателност“.

Историята помни достойните хора. Тези, които имат чисти сърца и работят за градивни и благородни каузи. Повече отвсякога съм убеден, че истинските герои, които ще се помнят в COVID историята на България, сте вие, за което ви благодаря! За мен беше чест през тези четири години да ръководя Институцията „Пирогов“, завършва поста си проф. Балтов.

Междувременно протестите на служителите на „Пирогов“ продължават в защита на проф. Балтов и искане оставка на здравния министър д-р Стойчо Кацаров и управителя на Здравната каса.

Прегледана: 160080

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече