Бойко Рашков: Мисля, че много ограничихме купения вот

0

Няма нарушения от началото на изборния ден. Процесът протича нормално, всичко е спокойно засега, каза пред медиите вицепремиерът и министър на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков, след като упражни своето право да гласува в София, предаде БТА.

„Мисля, че ограничихме в много голяма степен т.нар. „купен вот“, каза Бойко Рашков като добави, че е имало доста недоволства от някои политически партии заради действията на МВР срещу купуването на гласове.

Вътрешният министър каза също, че няма основание да се мисли, че някой иска да саботира изборния процес. Той съобщи, че е имало на едно-две места в страната спиране на тока, но машините за гласуване продължават да работят, като уточни, че те имат и батерии.

Бойко Рашков каза още, че е гласувал за промяна, като отбеляза, че се надява избирателната активност да се увеличи в хода на изборния процес.

На въпрос за купения вот отговори, след като гласува, и служебният премиер Стефан Янев. Попитан дали служебното правителство е успяло да противодейства на купения вот, премиерът каза, че демонстрираното до момента е показало решимостта на кабинета да се справи с проблема или да го ограничи до минимум. И в момента има масово полицейско присъствие в страната и се надявам в деня на изборите, ако има такива опити, те да бъдат пресечени, каза Стефан Янев.

Прегледана: 164710

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече