Бит от полицаите разказа: Така ме изритаха в главата, че лещите ми паднаха

0

Свидетелски разказ за преживяното по време на миналогодишните протести изслушаха депутатите от комисията, която разследва полицейското насилие. Пред тях се яви един от пострадалите миналия септември – Даниел Павлов, съобщи Дир.бг.

„Полицаите ме изритаха така в главата, че лещите ми паднаха“, описа той преживяното пред комисията, оглавявана от Николай Хаджигенов.

„Може да съм бил по-емоционален, но не съм извършил нито физическо, нито вербално насилие. Бях се обърнал настрани, трима или четирима полицаи ме издърпаха агресивно, повалиха ме на земята и ме изритаха в главата. Лещите ми бяха избити от очите. В продължение на 20-30 секунди не можех да си поема никакъв въздух заради силното извиване на ръцете отзад и чувствах, че умирам – до такава степен изпитвах болка„, разказа Павлов.

По думите му полицаите и прокурорът са твърдели, че е оказал съпротива при ареста.

„Подали сме сигнали в МВР, в прокуратурата за полицейско насилие. Беше ми изпратено писмо от прокурор Иво Боев, който казва, че не открива никакво полицейско насилие, а аз съм оказвал страхотна полицейска съпротива. Бил съм ритал полицейския бус, което е копи пейст, доста други обвиняеми го имат. И пиратка, гръмнала в очите на полицай съм бил метнал. И двете не са верни. Прокурорът казва, и че не е упражнено никакво насилие срещу мен, което не е вярно“, свидетелства още потърпевшият.

Председателят на комисията Николай Хаджигенов изброи имената на седем полицаи, заснети да бият протестиращите зад колоните на Министерския съвет. Той твърди, че става въпрос за Митко Савовски, Стоян Стоянов, Венцислав Георгиев, Али Алиев, Дани Димитрова и Андон Андонов.

Прегледана: 162865

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече