Веселин Дремджиев: Трябва да има обединение всички срещу ГЕРБ и ДПС

0

В случая с полицейското насилие над протестиращите от лятото на 2020-а година има няколко пласта – първият е садистичното удоволствие, вторият е прикриването на това от изпълнителната власт, а третият пласт е Иван Гешев и прокуратурата

Коментарът направи в предаването „Политически НЕкоректно“ по БНР журналистът Веселин Дремджиев, водещ на коментарното предаване „Денят“. Според него възможността година по-късно за дебати по темата за полицейското насилие над протестиращи е доказателство, че медиите доскоро са били заглушавани.

„Не, полицаите не са си изпуснали нервите, те действат напълно садистично. Кадърът с разголеното момиче е пластът на насилието, който е абсолютно неприемлив, той не може да съществува в цивилизована държава. По-тежкият пласт е прикриването на това от изпълнителното власт тогава – от министрите, които е трябвало да направят това разследване. И третият пласт – прокуратурата – година по-късно говорителката Сийка Милева щяла да гледа записите, след като се върне от отпуск. … Тези три пласта, може би ще бъдат достатъчно основание разхлабените връзки между партиите на протеста да бъдат малко стегнати“.

Според журналиста не е възможно „прокуратурата да смени курса, защото това ще удари по симбиозата между Гешев и Борисов“:

„Бойко Борисов не е никой, защото не са „никой“ милиардите, които бяха отклонени през последните 12 години. … Бих бил много изненадан, ако главният прокурор Гешев реши, че трябва да спасява кожата“.

Пред БНР Дремджиев коментира, че трябва да има политическо обединение срещу „модела на завладяната държава с милиардите“:

„Това са милиарди, които купуват хора и създават зависимости. … Всички срещу ГЕРБ и ДПС“.

Той изрази мнение, че трябва да се направи усилие за съставяне на правителство с третия мандат, което да постави поне 10 приоритета, които да обозначават ясно мерките, които да бъдат взети.

Журналистът подчерта, че отново всички плашат с идващата зима и припомни, че от години е така, а „тежката зима има материализация в урните, защото плащат с дърва за огрев“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Веселин Дремджиев коментира, че затрудненото достигане на журналистите до депутатите, като се налага задължително комуникацията да минава през пресцентровете на политическите формации, е всъщност цензура:

„Включително и в „Демократична България“. Имат проблеми. Имат притеснение да не би някой депутат да каже нещо, което да доведе до потисканите напрежения в тази коалиция, което да бъде използвано от политическите противници“. 

„Бил съм гост в шоуто на Слави Трифонов, но не ме е канил да бъда депутат в „Има такъв народ“, категорично заяви той.

Прегледана: 162290

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече