Иван Бакалов: Мафиотските партии не успяха да измислят как да купуват гласове при машинно гласуване

0

Яростната защита на гласуването с хартиена бюлетина на някои партии бе обяснена от журналиста Иван Бакалов. Вижте какво пише той във Фейсбук:

Машинното гласуване има недостатъци, затова и не е прието нашироко. Както и електронното, което нарушава и конституцията. Но в България мафиотски партии като ГЕРБ, ВМРО и др. имат отработена система за купуване на гласове с бюлетини.

Очевидно не можаха да измислят такава с машинно гласуване. Затова отпаднаха ВМРО, Марешки, а ГЕРБ силно си свали резултата. Сега ГЕРБ иска да върнат гласуването с бюлетини и ще срещнат подкрепа от БСП и ДПС, което е достатъчно мнозинство в сегашния парламент.

Така всички досегашни усилия на ИТН и т. нар. протестни партии отиват на кино. Те не се споразумяха с БСП за нищо и не използваха анти-ГЕРБ позицията й. Декларираха още преди изборите, че не искат да подкрепят нейно правителство и не искат подкрепа от БСП. Така всички усилия да се отстрани мафиотското управление на ГЕРБ се провалят.

Политиката е изкуството да постигнеш възможното, а не да се ежиш на всички. Това се отнася и за ИТН, и за ДБ и за ИБНИ. Не оправдават очакванията. Сега щели да преговарят за правителство, след като се изпокараха. Мисия невъзможна.В следващия парламент ще бъдат още по-малко, поради собствената си неадекватност.

Прегледана: 165920

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече