Партиите на протеста са на път да върнат Бойко на бял кон

0

Шансът завладяната държава да бъде отнета от мафията е на път да бъде пропилян. Изпарява се надеждата България да се справи веднъж завинаги с кукловодите. И да не допуснем стари или нови „почетни“ лидери или фейсбук ментори да управляват живота ни. 

Тези, които уж носят промяната, правят гаф след гаф и са се запътили към връщането на Бойко Борисов на бял кон във властта. Партията на Слави Трифонов тъкмо замаза фиаското с набързо обявения по партийната телевизия кабинет. Уж потръгнаха преговорите с евентуалните партньори и „Демократична България“ изненада всички. Първо така наречените партии на протеста заподозряха дългата ръка на ДПС и намесата на ГЕРБ. След това поискаха министри от служебния кабинет да са част и от следващото правителство. 

А от „Има такъв народ“ отговориха с атака срещу доскорошните си любимци. Не липсваха и обидните реплики между тези, които искат заедно да борят мутрите и мафията.

Конфликтите между партиите на промяната предизвикаха нескритото злорадство у бившия премиер. ГЕРБ са в трепетно очакване тези, които ги чегъртат, да се издънят и народът да зажали за вожда. 

Партията на Слави Трифонов се държи като самодостатъчна и демонстративно продължава да съобщава решенията си в последната минута. Останалите партии на протеста открито демонстрират, че са пренебрегнати.

А ГЕРБ и ДПС загряват на пистата и чакат своя час.

Източник: редакционна статия на в. Сега
Заглавието е на Репортери.бг

Прегледана: 160960

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече