Иван Бакалов: Всички се страхуват от новата партия

0

Коментар от фейсбук страницата на журналиста Иван Бакалов по повод обявяването на новия проект „Продължаваме промяната“ и заявката от страна на ДБ и Мая Манолова да се коалират предизборно

Докато от всички страни се упражняват в подигравки и нападки към новата партия, ДБ и Мая Манолова твърдо настояват да направят коалиция с нея. За Мая Манолова това може да е спасителен пояс, да не изпадне от парламента. За ДБ е единствен шанс да надскочат ограничената си социална база. Сами не могат да надскочат 30-40 депутата.

На практика всички се страхуват от новата партия.

Тези, които искат да правят коалиция с нея, знаят добре, че много от гласовете им ще се прелеят към новата партия. Тези, които я нападат с всевъзможни аргументи, се страхуват, че губят от територията си в политиката. Явява се нов субект, който им разтуря кочината.

Петков и Василев ще изиграят положителна роля – всички налични партии, дори новите, получават болезнен урок. Затова е тоя неистов рев от всички страни. Ами, да се замислят, местата в парламента не им принадлежат по право.

С две думи – новата партия ще се закопае, ако направи коалиция с наличните ялови партии, неспособни да направят правителство. Ако се яви без тях на избори, ще изкара пред урните и хора, които не са искали да гласуват досега.

Прегледана: 160490

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече