„Много е важно с какви хора ще се обградят Петков-Василев“

0

”Много е важно с какви хора ще се обградят Петков-Василев. Помним, ИТН също вкара много образовани кадри, но се разкриха скандали и плагиатство, разкри политологът доц. Петър Чолаков.

Ако сравняваме месиите, през последната година имаме първо ИТН, където месията е малко на възраст, а Кирил Петков и Асен Василев са съвсем свежи. Има потенциал да пренаредят политическата ситуация у нас. Не трябва да подценяваме и останалите месии, при които има спад. Важно е с какви лица ще се подкрепят Василев и Петков. Да не се повтори като с ИТН, където в кабинета им имаше и някои лица от Кеймбридж, но след това започнаха да излизат скандалите – някой преписал и т.н., каза още Чолаков пред БНТ.

Двамата изглеждат така, както в голямата степен трябва да изглеждат българските политици – образовани, подготвени и с практически опит. Но започнаха с една грешка, търсейки в избора си ракета носител, насочиха се към ПП „Екогласност“, която е част от орбитата на БСП. Как това се вписва с това Кирил Петков да е десен човек. Освен това председателят на въпросната партия е бивш агент на Държавна сигурност. Така че Петков и Василев трябва да внимават с ракетата носител, да не се превърне във воденичен камък, заяви още той.

Категорично обществото вече иска редовен и стабилен кабинет, категоричен бе политологът пред БНТ.

Прегледана: 160395

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече