Вътрешният министър със скандално разкритие: Шеф на пътна фирма превел 21 млн. лв. към ОАЕ, а бивш министър на Борисов имал връзка с наркотрафикант

0

”Да, за голямо съжаление, има много сигнали за купуване на гласове, така както получихме много и при предходните избори. Тези сигнали са главно от две основни партии – ГЕРБ и ДПС.” Това каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в предаването ”Лице в Лице” по бТВ.

„Пита се защо? Отговорът е елементарен. Защото там се концентрира огромни финансови ресурси – по различен начин с различен произход, така че ние ще имаме идентични проблеми при задълженията на Министерството на вътрешните работи за провеждането на честни избори“, допълни той.


По думите на Рашков обвиненията, че той играе ролята на “ПР на президента Радев” са “безпочвени”.


„В община Кирково има отправена заплаха от един граждани срещу друг, че трябва да гласува за ДПС, в противен случай следват някакви заплахи. Заплахите или принудата някой да гласува за конкретна партия са най-различни, някои от нашите политици са се специализирали в прилагането на различни способи в купуванете и продаването на гласове. Българският гражданин е под натиск да гласува за определена партия.


На предходните избори, общото мнение е, че криминалният вот е свален с около 30%, но ние сме убедени от МВР, че това не е целият обем на престъпност, свързана с провеждането на избори. Критиката идва главно от ГЕРБ и ДПС. Защото там силата на закона оказа най-силно влияние.“ – коментира Рашков.


Относно сигнала на Карадайъ към Брюксел за унижение на избирателите на ДПС от страна на Рашков министърът коментира: „Подобни упреци са абсолютно безпочвени и те не говорят добре за този политик, той се разминава с истината съзнателно.


Аз многократно съм отправял апел към ДПС, ако има такива данни, да ги предадат на МВР, а ако нямат доверие на МВР,  да ги предадат на прокуратурата, на която вероятно имат по-голямо такова. Аз чакам някоя структура от Брюксел да провери, за да може и ние да предоставим материали за запознаване, в крайна сметка и ние се започвали разследвания по този повод – партиите да печелят по нечестен начин.“

„Заплахите са например в следната форма и съдържание, че когато се върнат на власт и продължава изречението… И да внимават, “защото когато се върнат на власт..” Това е заплахата. Тук няма колебание в това, че някои наши политически партии са свикнали във времето назад да печелят по абсолютно нечестен начин с финансови средства с неясен произход.“ – каза министърът.

„Нашият главен прокурор е продукт на политическата власт. Нека не забравяме докъде стигна прокуратурата в разкриването на онези сцени с пачките и кюлчетата. Сега има данни за престъпления, които миришат на асфалт. Да сте чули да са предприети някакви действия в момента? Прокуратурата нищо не е направила, защото там би засегнала интересите на бившите управляващи „, коментира Бойко Рашков.

„Един известен и велик, може би и жилав, пътностроител от началото на годината е превел 21 милион лева към Обединени арабски емирства. Той е собственик на голяма пътна фирма. Това не е единичен случай. Нямам предвид същия човек и след като подобни суми се изпращат извън страната, ние после се чудим откъде да се намерят пари за заплати, лекари и т.н. Нито един от собствениците на фирмите, които са строили отделни участъци от пътищата в нашата страна, не се яви лично в МРРБ при министър Комитова и да докаже с документи – дължи ли държавата нещо на тяхната фирма, или не. Те предпочетоха вместо да се явят лично, да изпратят работници с тежка техника, която повреди доста настилката в София. Това говори само по себе си тяхната отговорност. Един от тях е и този, така не му е платила държавата за неговата дейност, че е превел 21 милиона в Обединените арабски емирства. След няколко дни ще обявим всичко, за което ме питате, защото смятам че нашето общество трябва да е уведомено“. – разкри Бойко Рашков.


„Един служител, който преди 10-12 г. е бил на по-ниски нива, бил е установен в едни нерегламентирани контакти с наркотрафикант, доста известен, този човек се е издигнал до поста министър на вътрешните работи..“, разкри още той.

 „Разбира се, по времето на Борисов. В момента не мога и няма да ви кажа името на този министър, но материалите са в МВР, аз се запознах с тях лично. Въпросът е – как искате да се борим със сериозната престъпност, когато Борисов е пазил такива хора? Как ще стане борбата с престъпността. И неговото име ще стане известно в най-скоро време“, допълни той

„Аз съм министър на вътрешните работи на Република България и съм длъжен да изпълнявам своите задължения по закон. Ако на някой му се струва, че правя политическа агитация или работя за някого, аз не мога да спра това да става, все пак аз съм министър, назначен от държавния глава“, завърши Рашков.

Прегледана: 157580

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече