Коментар: Дори коронавирусът ни доказва като корумпирана държава

0

Публикацията е от фейсбук страницата на журналиста Иван Бакалов

Между 5% и 10% от постъпилите в болница с коронавирус тия дни са ваксинирани. Между 3 и 10% от починалите са ваксинирани. Това се вижда от всекидневния бюлетин на коронавирус.бг за последните 7-8 дни (възраст и др. заболявания на ваксинираните не се уточнява).

Д-р Аргирова е права – високия процент смъртни случаи на ваксинирани (пак сме на първо място в света) се дължи на купени сертификати без ваксиниране. Няма кой да си признае. Всеки сам си носи отговорност за съдбата си. Но тъй като вирусът е силно заразен, кой как се пази и джитка без предпазни средства е проблем и за другите, и за цялото общество. Така че не е само личен въпрос.

Най-интересното е, че това още веднъж ни доказва като корумпирана държава. Средния нашенец си мисли, че корупцията е нещо присъщо на управляващите. Не, не само. Тя е вътре в него, повечето българи приемат на дребно корупцията всеки ден, да си решат някакъв въпрос.

Готови са да си плащат, за да заобиколят някакъв ред. И затова голям процент радушно приемат чекмеджетата на Боеко. Колко коментари имаше – Е, какво като има пари, премиер е, работи човека, изкарва пари, и т. н.

Така че ще решим въпроса и с ваксините по тоя начин – половината българи казват, че не искат да се ваксинират, но сигурно накрая ще се окажем 90% ваксинирани, с купени сертификати. Някой там щял да ни иска сертификат – готово, уреждаме се веднага. Само че в чужбина скоро ще откажат да признават български сертификати. Може да се получи да останем оградени като в клетка – дивите българи

Прегледана: 157515

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече