Владимир Йончев: Ето какво реши изборите

0

Публикацията е от фейсбук страницата на журналиста и издател на Офнюз.бг Владимир Йончев

Нещата, които (според мен) решиха изборите, подредени по важност:

1. Канадското гражданство на Кирил Петков. Не знам кой идиот измисли да се заяжда с това. В очите на хората изглеждаше „Той им спря кражбите, а те не можаха с нищо да го ударят и измислиха това“.

2. Бойко Борисов заприлича на Бареков. И то след като години наред обяснявше, че Бареков е нямал основние. Според мен Бареков имаше, а Борисов няма, но това е все едно. Борисов заприлича на Бареков, за да не се изразя по-образно.

3.1. Отказът на ДБ да подкрепи Румен Радев, президентът, който избирателите й искаха.

3.2. Решението да се подкрепи Лозан Панов. Да обясняваш 10 годнини, че съдебната система е продънена и да издигнеш съдия не е ОК. 3,5% могат да схванат, че между едното и другото има разлика. Голямото мнозинство – не.

3.3. Нелепото изявление на Лозан Панов, с което се отрече от своите.

Резултатът от тези 3 подточки е двойно сриване на ДБ. Ако бяха дали подкрепата си за Радев, щяха да загубят 1-2% от ядрото си и да привлекат още периферия. Вероятно щяха да са трета сила. Но те винаги са обичали да вървят срещу вятъра. Дори когато това е благоприятния за тях вятър на промяната.

4. В традиционното семейство мястото на жената е до печката, а на мъжа – в кръчмата. Жена лидер на партия може да има само в модерно семейство в модерна европейска държава и дай Боже да има повече такива семейства. Не знам как Корнелия Нинова не схваща тази ирония.

5. Не знам защо от години всички подценяват Възраждане. Костадин Костадинов нито е циркаджия като Волен, нито е дребен търговец като Валери. Много повече прилича на ВМРО и всъщност заема тяхното място в политиката.

Прегледана: 158455

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече