„На 24 май да пеят „Назад, науката е мрак“

0

Публикациите са от фейсбук страницата на журналиста Иван Бакалов:

Тия дни надминахме по смъртност от ковид 4000 души на милион, общо 28 хил. жертви… Пред нас е само Перу, след нас 2-3 балкански държавици, които нямат шанс вече да ни настигнат. Народът на Тангра ще се борим за титлата най-умни в света само с народа на инките.

Всичко идва от образованието, изглежда.„Как иначе се обяснява, че лекари отказват да се ваксинират, и съветват и пациентите си да не бързат. Сигурно е от качествено образование, знаят повече от колегите си по света. Не им вярват на тия институти и световни научни организации.

Имаме си наши мангъроиди, чорбаноиди, които са далеч по-образовани и са нашите гурута в тази епидемия, за която ни лъжат.Учители проповядват против ваксините, и също не се ваксинтират. И маските били вредни. Родители не дават плюнката на децата си….

Образецът за учител Теодоси, описван като мъдрец и светец, дръпна едно яростно слово против ваксините.

На 24 май тия всички трябва да пеят песента с нов текст – „Назад, науката е мрак“.

Вълната от простотия, която залива социалните мрежи покрай ковида е много по-голяма отколкото изглежда. До някое време търпях, защото трябва да живеем с такива хора, да общуваме. Но полека лека почнах да изтривам и блокирам хора, които яросно проповядват против ваксините и предпазните мерки.

То не е безобидно, измерва се с човешки жертви. Нека се ограничават да пишат в техните си групи по интереси като „Измамата Ковид 19“ и др, , да се самонадъхват там.

27-годишният, който почина от ковид, си махал маската с кислорода, защото той изгарял дробовете. Този го е прочел някъде из социалните мрежи, няма откъде да се сдобие с такава мъдрост.

Образовани хора вече няколко пъти ми пишат, че понеже съм ваксиниран, вече съм увреден и не мога да мисля нормално. Споренето е безсмислено и губи време. Вярата в конспиративни теории не зависи от образованието.

Прегледана: 150870

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече