Румен Радев: България излиза от застоя

0

Избраният за втори президентски мандат Румен Радев е убеден, че бъдещето пред страната е добро – тя излиза от застоя и автокрацията и отива на пътя на модернизацията.

В първото си изявление след края на изборния ден Румен Радев изрази убеждението си, че България тръгва в добра посока. Той заяви, че българските избиратели „ясно са показали желанието си за промяна – скъсване с корупцията, грабежа и беззаконието. За отстраняването на мафията от властта“. „Въпреки инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно с фалшиви новини и режисирани скандали, дори и днес България издържа изпита по демокрация. Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение, което е много важно“, каза Румен Радев. „България излиза от застоя и автокрацията и отива на пътя на модернизацията. Оптимист съм“, заключи старият нов държавен глава.

Неговият конкурент професор Анастас Герджиков призна изборната си загуба, както и, че основната отговорност за това е негова. „Очевидно не сме достигнали до сърцето на всеки българин“, констатира Герджиков, който същевременно каза, че контролираните от служебното правителство на Румен Радев държавни институции, в частност МВР, са причината за загубата. „Няма да продължа по пътя на политиката“, зарече се класиралият се на второ място на президентските избори и изрази надежда, че в следващите пет години ще се сбъднат обещанията на Радев, а не собствените му песимистични прогнози.

Изборната победа на Румен Радев бе ознаменувана в селото на родителите му Славяново с хоро и фойерверки.

Прегледана: 154195

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече