Стефан Янев зове: Партиите да не дискредитират с активни мероприятия изборите

0

Служебният премиер Стефан Янев отхвърли обвиненията за готвени манипулации с извънредния брой доставени машини за гласуване и обяви, че кабинетът е взел всички мерки за гарантиране на прозрачен и честен вот за парламент и президент на 14 ноември.

„По отношение на спекулациите, че има нещо нередно в подготовката – подчертавам, че това са само спекулации, чиято цел е да дискредитират изборния процес и резултата. които имат за цел да дискредитират изборния процес. Основната цел е да демотивират българските граждани да излязат и да гласуват“, заяви Янев в началото на последното заседание на служебния кабинет преди изборите „2 в 1“.

Янев гарантира, че служебният кабинет е предприел всичко, за да бъде вотът честен и прозрачен. „Уверявам ви, че сме взели всички мерки така, че да се гарантира прозрачността и честността на вота. Няма място за притеснение, българските граждани ще могат да гласуват спокойно и без притеснение“, успокои премиерът, цитиран от Дир.бг и в. Сега.

Стефан Янев призова партиите „да не дискредитират с активни мероприятия“ изборите.

„Искам да напомня, че политическите партии трябва да генерират управленски политики, а не да дискредитират изборния процес. Недопустимо е фундаменталното право на избор да се превръща в залог на теснопартийни интереси“, упрекна той партиите.

И дори отправи предизборно послание, като даде и рецептата за родните политици – българските партии се нуждаят от „ревитализация“.

„Българската политика се нуждае от възраждане, ревитализация, от смислена промяна и почтени хора, които да работят за родината си. Затова призовавам българските граждани да отидат, да гласуват и да дадат своя принос в тази посока“, каза Стефан Янев.

Той изрази надежда, че това ще допринесе за сформирането на така нужното на страната редовно и стабилно правителство, което да се заеме с проблемите пред България и необходимите реформи.

„Надявам се, като започне с реформата в съдебната система“, препоръча на бъдещите управленци служебният премиер.

Днес се провежда последното заседание на Министерския съвет преди гласуването в неделя.

Прегледана: 156605

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече