ХИВ позитивен психар заразява мъже и малки момчета

0

Психично болен мъж, носител на вируса на СПИН, вилнее безнаказано в столицата. ХИВ позитивният е Владислав Т., става ясно от епикриза, която той подхвърля на една от жертвите си – фармацевт в ж.к. Люлин в София.

Майки също са притеснени за децата си, тъй като има информация, че психарят търси непълнолетни момчета за секс в социалните мрежи и из столичните паркове. Ненормалникът не се спира пред нищо, за да сее заразата. Сам се хвали, че безразборно спи с мъже, които да заразява със СПИН.

Първа за мъжът с биополярно разстройство и неговите действия съобщава Калин Бараков, управител на денонощна аптека в столичния квартал, в която работи една от жертвите на Владислав. Въпреки намесата на полицията, човекът продължава да посещава обекта, отправяйки закани към нея и колегите й, сред които и за убийство.

Мъжът не е задигнал нищо от аптеката, намираща се в Люлин 9, но за сметка на това е нанесъл материални щети, коментира собственикът.

„Счупено е стъклото на денонощното гише, разбити са пантите на входната врата. Отправял е заплахи, че ще подпали и изпотроши целия обект, че ще избие всички работещи вътре. Това нещо не може да продължава, този човек е психичноболен и трябва да се лекува!“, категоричен е той.

От 29 април до момента аптекарката и нейните работодатели са викали полиция заради Тодоров цели четири пъти. По думите им, посещенията му винаги са по малките часове на нощта, когато няма хора наоколо и Гергана е сама на работа.

„Каза за пореден път, че ще ме отвлече, ще ме изнасили, ще ме зарази със СПИН, ще ме направи компаньонка … и накрая ще умра“, продължава аптекарката, която не може да работи нормално заради мисълта, че всеки момент ще бъде нападната. Когато има свободен ден, тя умишлено не излиза навън, за да не срещне въпросния човек. Според нейни съседи, той няколко пъти е обикалял около дома й.

При едно от идванията, мъжът подхвърлил документи на жената, с които да й докаже, че наистина е ХИВ позитивен и взима лекарства от СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров“. Така тя разбрала как се казва той и че не се шегува за заболяването си.

„Подали сме първата жалба на 3 май. След това той отново дойде, като последният случай е от нощта на 7 срещу 8 май. Образуваха досъдебно производство за заплаха за убийство, но бе освободен, а трябваше да го настанят в болница. Сега се скита по улиците със шофьорска и жълта книжка. Недопустимо е да има и двете!“, обяснява още Бараков и уточнява, че Тодоров карал кола, взета под наем и катастрофирал на тръгване от аптеката, недалеч от нея.

„От полицията направиха всичко възможно да го задържат, но те не могат да направят нищо повече. За съжаление, от отговора на прокурор Великова става ясно, че като болен от биполярно разстройство, той не носи никаква наказателна отговорност. Трябваше тя и здравните власти да настояват за лечението му, защото той е потенциално опасен за хората“, казва още Калин Бараков.

Собственикът на аптеката възнамерява да подаде жалба до прокуратурата, която да се самосезира по случая:

„Искаме да бъде наложена забрана – да не може да идва до аптеката и да доближава служителката ни“.

Гергана П. продължава да ходи на работа, но със страх. Понякога я посреща приятелят й, друг път тя се вози сама с колата си на отиване и връщане. „Не знаем механизма, по който да вкараме човека в правия път. Не искаме да пострада невинен човек. Днес е нападнал нея, друг път ще отиде в магазина или ще скочи на съседката й“, споделя още шефът на аптекарката. 

По информация на Dnes.bg, Владислав Т. живее сам в ж.к „Западен парк“. Родителите му са починали.  До момента има 8 досъдебни производства за хулиганство. През годините се лекувал в Център за психично здраве „Проф. Н. Шипковенски“ и Държавна психиатрична болница „Св. Иван Рилски“, но лекарите там са имали проблеми с него заради агресивното му поведение и другия му проблеми – СПИН-ът.

Прегледана: 156195

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече