„Все още сме в началото на края на ерата ГЕРБ“

0

По повод брифинга на Гешев, последван от брифинг на МВР и ГДБОП, си направих една бърза ретроспекция на последните 7 месеца, в които ГЕРБ не е на власт.

Ескалацията на напрежението, което генерират по всички възможни начини, е видна и с просто око. Последната им крепост е прокуратурата. И днес видяхме някакво мрънкащо дългомиглесто същество, което декламираше заучените фрази, а след това и самият Гешев се изока, че има „война срещу прокуратурата….води се от престъпниците“. Така аз разбирам, че Бойко Рашков, ГДБОП и работещите по грабежа на НАШИТЕ ПАРИ, дадени за строеж на Хемус, са престъпници. Или не съм разбрала правилно.

Няма да се изказвам по юридическата част на спора, защото нямам съответната компетентност, но ми звучи смехотворно твърдението, че магистратите са били притискани от полицаи. Както и нелогично да не искаш да стигнеш до края на едно разследване, ползвайки всякакви аргументи. Нито е противозаконно едно такова споразумение с прокуратурата, нито е нещо невиждано у нас, а и по света. За всякакви кокошкарлъци прокуратурата се споразумява, а за едни 50 млн. отказва. Защо? Ами, няма логичен отговор на този въпрос. Като сложим и извънредния брифинг посред почивен ден и поведението на едни магистрати, които гледаха и говореха като изтръпнали от току-що преживян токов удар, пъзелът се подрежда.

И всичко това се случва на фона на упорито насаждано от медиите съмнение в новото ни правителство и непрекъснатото питане и ровичкане за подводни камъни. Нямам спомен някога ГЕРБ да са били притеснявани от медиите, напротив – те имаха невиждан медиен комфорт, за който са плащали. И слугинският манталитет явно вече се е закрепил здраво, пуснал е корени. И за него ще трябва да мине време, за да върнат журналистите достойнството и честта на професията, да изтрият  петното, лепнато им от повелителя на „мисирките“. Ще мине доста време, докато научи, че той е прост, но ние не сме.

Битката е тежка, ние сме все още в началото на края на ерата ГЕРБ и съм сигурна, че грабителите на съвременна България ще си получат заслуженото. Но не трябва да се отпускаме. Днешният брифинг на Гешев и СИЕ ясно показа, че много пари са разкешени и сега слугинажът работи на много високи обороти.

Ще успеем, просто не трябва да се отказваме!

Цветеслава Гълъбова, Facebook

Прегледана: 146275

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече