Мира Баджева: Защо Корнелия Нинова не припознава Бойко Рашков като техен министър?

0

Учудващо е защо БСП не припознава Бойко Рашков като министър на партията. Според мен лично нейно виждане, на Корнелия Нинова е, че Бойко Рашков не представлява БСП. Това заяви политическият анализатор Мира Баджева, коментирайки състава на кабинета.

Аз очаквах да има повече скандали при преговорите за съставяне на правителство, но това, което виждам, е едно доста кротко, доста плавно преминаване и изчистване на проблемните пунктове. Всеки има ресори от отделните партии, ще имат право министрите да назначават екипите си, пък и да се чакат резултати от тях, но ще имат и съветници от другите партии, за да ги контролират. Това с парламентарните комисии например, да бъдат оглавявани от други партии и също да има такъв въобразен контрол, това са неща, които общо взето са на принципа на бизнес управлението, което виждаме. Аз знам, че това управление работи, защото съм го виждала как работи в реалността, коментира още по Нова телевизия журналистката.

Сега наистина е много по-лесно и някак партиите се смириха, политиците се смириха, тъй като те бяха много тежко санкционирани от избирателите, тъй че просто в момента си налягат парцалите, да използвам този хубав български израз, и заради това са толкова конструктивни и кооперативни. А също така законодателната дейност, наистина това е място, което ще бъде по-сложно да се координира, защото има разписано в този проект за споразумение, че заедно ще предлагат законопроекти четирите партии и заедно ще обсъждат предварително на тези съвети какво точно ще предлагат като приоритети в законодателната дейност, каза още Мира Баджева.

Прегледана: 148955

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече