Шефът на БЛС за Мангъров: Не си лекар, ако разпространяваш фалшиви новини

0

Лекар, който разпространява фалшиви новини, не може да бъде наречен лекар.

Това заяви пред bTV председателят на Българския лекарски съюз доц. Иван Маджаров. 

Коментарът му е по адрес на доц. Атанас Мангъров, който се появи на протеста срещу “зелените сертификати”, организиран от партия “Възраждане”. По време на демонстрацията се стигна до ескалации, след като протестиращите се опитаха да влязат в сградата на парламента. Мангъров е част и от работната група, която ще обсъжда необходими ли са “зелените сертификати” в борбата с пандемията. Тя бе създадена след разговори между премиера Кирил Петков, представители на “Възраждане” и здравни експерти.

“Мангъров казва, че 500 души са загинали поради ваксиниране – такива данни от Министерството на здравеопазването няма. За него не е необходимо да цитира и да вади доказателства, той вярва в конспирации“, каза Маджаров.

Той допълни, че от БЛС са дали предложение за двама специалисти, които да се включат в работната група, която трябва да оценява мерките срещу коронавируса.

“Това беше политическа среща между премиер и партия, а експертната група предстои да бъде създадена“, каза Маджаров.

Шефът на БЛС коментира и новият план на правителството за справяне с пандемията. Водещ критерии за налагането на противоепидемични мерки ще е процентът на заетите интензивни легла. Според Маджаров обаче това е недостатъчно и няма да ограничи инфекцията навреме. 

“Наблюдението на кабинетите в първичната помощ е най-доброто“, смята той, тъй като болните първо минават през личен лекар, преди да се влошат и да стигнат до интензивните легла.

Прегледана: 138070

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече