Елисавета Белобрадова: Проблемът с пенсиите беше ПР фокус на опозицията от ГЕРБ и ДПС

0

Няма пенсионери, които да са получили по-малка сума, отколкото в периода от октомври до декември миналата година, това заяви депутатът от ДБ Елисавета Белобрадова. По нейни думи, несъответствията в ковид добавката са били „ПР фокус”, който е използван от опозицията в парламента. „На опозицията голямата им сила напоследък е да измислят лафове”, коментира Белобрадова.

Още от предното народно събрание има комуникационен проблем с пенсиите заради ковид добавката. Тогава още Асен Василев предложи да има само актуализиране на пенсиите, а ГЕРБ и ДПС искаха добавки. И сега се получава така, че пенсионерите не могат да разберат какви пари получават, каза още тя пред Нова телевизия.

„Идеята е да не се стига до отнемане на ковид добавката, а тя да бъде инкорпорирана в пенсиите. Хората да не получават като сума по-малко пари, но да я няма тази двойнственост“, заяви още  зам.-председател на социалната комисия към Народното събрание Елисавета Белобрадова.

„Настояваме да се проведат разговорите със засегнатите групи, защото това беше първият ангажимент към избиратели и първото коалиционно разбиране за достигане на ясен механизъм как да се увеличи максималния осигурителен доход, за да могат хората да са наясно как ще се увеличи той

„Сигурна съм, че бюджетът няма да падне. Мисля, че всички опасения са напразни. Ще се приеме бюджетът. Ще разговаряме на коалиционно ниво и при тези разговори ще се стигне до решение“, заяви тя по въпроса с крайното гласуване на Бюджет 2022.

Депутатът от „Демократична България“ отказа да потвърди, че от формацията ще направят отстъпки при дебатите по темата, но подчерта за пореден път, че уточняването на проблемите е въпрос на разговори между коалиционните партньори.

Прегледана: 136155

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече