„ГЕРБ направи тежка грешка, че си преизбра Борисов“

0

Публикацията е от фейсбук страницата на бившия служебен министър Юлиан Попов по повод вчерашното национално събрание на ГЕРБ, по време на което от партията си преизбраха Бойко Борисов за лидер

Тежка грешка на ГЕРБ е, че преизбраха Бойко Борисов. Грешка е и на самия Борисов.

Уверен съм, че голяма част от политическите фигури в ГЕРБ също мислят така. За съжаление не се намери достатъчно решителен човек в ГЕРБ, който да измести Борисов и достатъчно решителни хора, които да го убедят да се изтегли. Времето му е минало по много причини. Връщането му е не е възможно.

Единствената тактика на ГЕРБ сега остава да разчитат на наследената си административна компетентност, за да пързалят сегашното правителство и да му натякват, че ГЕРБ знае как да върти болтовете, а новите не знаят. Тази административна компетентност обаче изтлява бързо, а пък новите неизбежно се научават, също бързо. Резултатът ще е, че позитивният потенциал на ГЕРБ (според мен има такъв) ще се разпилее и потъне в пясъка.

ГЕРБ ще загуби силата си на опозиция, което не е добре нито за тях, нито за страната.

Очевидно около Борисов има тесен кръг, който го славослови и го убеждава, че без него светът ще свърши. Без него светът няма да свърши, но с него ГЕРБ ще свърши.

Прегледана: 144115

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече