Журналистка се опълчи на Путин в ефира на основната руска телевизия

0

Журналистка от руския Первый канал призова за спиране на войната в Украйна по време на централната новинарска емисия „Время“.

Докато известната водеща Екатерина Андреева говореше за санкциите, наложени на Русия, друга жена изненадващо влезе в кадър зад гърба ѝ и издига транспарант с надпис: „Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са срещу войната“.

По информация на бившия главен редактор на „Ехото на Москва“ Алексей Венедиктов това е редакторът Марина Овсянникова.

Преди да излезе в ефир родената през 1978 г. Овсянникова е записала и качи видео в YouTube, в което заяви, че случващото се в Украйна е престъпление, а Русия – агресор.https://cdn.iframe.ly/api/iframe?card=small&url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1312462286%2Fvideos%2F1128388091252608%2F&key=a055e2b2bd8ad68567c9e6f5cba3f81a&v=1&app=1

„Отговорността за тази агресия е само на един човек – Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми рускиня, ние никога не сме били врагове. Русия трябва веднага да прекрати тази братоубийствена война, нашите народи могат да се помирят“, каза Марина Овсянникова.

Первый канал е започнал проверка за „инцидента“, а Овсяникова веднага е задържана в полицейското управление на квартал Останкино.

„Може да бъде подведена под отговорност, включително по член 20.3.3. от Кодекса за административните нарушения („Публични действия, насочени към дискредитиране на използването на въоръжените сили на Руската федерация с цел защита на интересите на Руската федерация и нейните граждани, поддържайте международния мир и сигурност“)“, каза източник на ТАСС.

От отвеждането ѝ в полицейското управление за Овсянникова няма никакви вести. Адвокатите от правозащитната организация „ОВД-Инфо“, които поискаха да поемата нейната защита, не могат да я намерят и никой не им дава информация за нейното местонахождение.

Прегледана: 146645

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече