Путин се срещна със стюардеси и жени пилоти. Оказа се, че е монтаж

0

Срещата на Владимир Путин със стюардеси и жени пилоти от летателния състав на руски авиокомпании се оказва монтирана. Според официалната информация от Русия, вчера президентът на страната се е срещнал с дамите, за да пие чай с тях и да ги успокои относно обстановката със забраната за полети, а също така и да каже някои свои мисли за войната, която отвори срещу Украйна.

Оказва се обаче, че видеото е монтирано и Путин не е присъствал в помещението, в което са събрани дамите, а образът му е наставен след това. За да докажат това, видеоразработчици направиха клип с акценти от „срещата“ на руския президент, като показаха някои пропуснати детайли от монтажистите, които сочат, че видеото е наставяно. Вижте го ТУК.

Ето и разказа, който описва случващото се на видеоклипа с избраните пропуски на монтажистите от Кремъл:

„Владимир Путин за първи път от дълго време излезе от бункера и отиде сред народа. Да, да – два дни след тази среща (б.р. – на дългата маса с висшите военни) на тази 10-метрова маса. Поне това искаше да ни убеди Кремълският пул. Но, както се казва, Щирлиц никога не е бил толкова близо до провала.

Макар, че това се вижда още от прегледа на метаданните, а и от признанията на сепаратистките републики (б.р. – ДНР и ЛНР), които признаха (за предварително записано заседание за Донбас).

Но те сега решиха да издигнат постановката на ново ниво – с използване на хромакей (зелен  екран) за подмяна на задния план. А интернет потребители веднага обърнаха внимание на няколко момента:

– Путин седи на фона на зелени растения, за да има по-малък шанс да си проличи. Но си личи… Микрофонът се оказва полупрозрачен (б.р. – но през него не се вижда вратовръзката на Путин), а при увеличения на предния план се вижда, че ръката на Путин минава през предмети пред него.

– Самото видео не е направено със стандартни монтажни програми, а с програми за специални ефекти (метаданните сочат Adobe After Effects CC 2018).

– Къде и как гледа жената, която уж седи отдясно на Путин по време на експресивната му реч? (траекторията на погледа ѝ сочи над главата на президента, т.е. тя не гледа него) 

Излиза, че цялата масовка е била записана предварително, а фоновете са ги взели от папката „Всичко отива по дяволите“:

– В чайника пред Путин, по някаква причина не се отразяват хора, а в другите чайници се отразяват

– Но интернет се взриви именно от този откъс – заради компресирането на видеото или от неумел монтаж, ръката на Путин преминава през микрофона като през холограма.

Този клип вече стана вайръл в социалните мрежи. Путин бе тролен за него не само от коментаторите, но и от самия украински президент Володимир Зеленски (б.р. – той бута нарочно микрофона със същия жест, за да се види, че го отмества, а ръката му не минава през него).“

Прегледана: 137860

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече