Няма дъно! Борисов се сравни с Христос

0

В 30 минутен лайф от град Шипка навръх Великден бившият премиер Бойко Борисов успя да се сравни с Христос, а 30-те сребърика, за които го предават, бил заводът за батерии – инвестиция на изпълнителната власт, която бившите управляващи широко критикуват.

Вместо да отговори директно на въпрос на журналисти ще иска ли ГЕРБ вот на недоверие срещу правителството, Борисов се отнесе, похвали собственото си управление, заговори за незатворените по Великден храмове в разгара на пандемията и как по време на неговата власт Разпети петък е бил направен неработен ден, пише Фрогнюз.

Борисов разказа за разпването на Христос и направи препратка със себе си.

„В петък жените се криеха да минат под масата и го направихме неработен ден. Мисля, че и това църквата оцени – хората могат да отидат и да направят всичко, което считат за необходимо. В него ден, когато се замисли човек, какво са правили на Господ – мушили го с пирони, с тръни, карали го сам да си носи кръста, измъчвали го… Кой нормален човек би направил това с който и да е друг човек? И в събота вечерта излязъл отгоре и казал „Оставете го този, не знаеше какво прави“. Когато го мацали с мирото, един казал, че това струва пари. Приятелите му го продали за 30 сребърника, за да направят батерии и солари… Всичко е Божа работа. Те не внимават. Крадат. А Господ казал: Не крадете!“.

Борисов призова незабавно правителството да изпрати военна помощ на Украйна. В същото време обаче заговори за енергийната криза и предложи решение, защото „руският петрол е най-евтин“. На коя страна застана Борисов в разгара на конфликта между Москва и Киев, остана загадка.

Заедно с призива си правителството да изпрати оръжия, бившият премиер заяви, че кабинетът го прави неофициално и то с подписите на БСП. Оръжейните заводи, каза Борисов, работят на макс.

„Изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам. Оръжейните заводи работят на макс. Това не е тайна. (…) Неслучайно от БСП мълчат, с техния подпис става. Това е двуличието им и те трябва да си вървят“, заяви той.

Малко по-късно от БСП изпратиха опровержение. Лидерът на левицата Корнелия Нинова, която е част от изпълнителната власт, заяви, че бившият премиер лъже и страната ни не изнася оръжия за Украйна, нито пък за Русия.

„Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Ако изнасяше, едва ли сега натискът върху правителството от външни сили щеше да е толкова голям. Едва ли външният министър на Украйна щеше да стои два дни в парламента и да чака решение за износ на оръжия. И как точно се изнася оръжие неофициално? Това да не са ти пуканки. Всъщност ти тези „неофициалните“ потоци ги разбираш по-добре. Да, заводите работят, но не за Русия или Украйна“, заяви Нинова.

Прегледана: 156180

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече