Тошко Йорданов: Бил ли е Кошлуков програмен директор на тв „Алфа“ реално?

0

Председателят на комисията по култура и медии Тошко Йорданов призова СЕМ да помисли дали не е редно да уволни предсрочно директора на БНТ Емил Кошлуков. На заседание на комисията днес Йорданов запозна новоизбраните членове на медийния съвет с нередности, които според него са извършени от Кошлуков.

Йорданов изрази съмнение относно това дали Кошлуков, чийто мандат начело на БНТ изтича през юли, наистина е бил програмен директор в телевизия „Алфа“ в периода 2016-2017 г. „Направих си труда да поискам от НАП документация за трудовия договор. Докато е бил програмен директор в телевизия „Алфа“, е предоставил трудовия си договор в НАП в деня на напускането си – 23 юни 2017 г.“, каза Йорданов. По принцип това трябва да се случи три дни след заемането на съответната длъжност. 

„Хубаво е това да се помисли и провери, защото навява съмнения, че договорът е със задна дата. И ако това е така, това отива на документална измама“, каза Тошко Йорданов. Според него именно „това е било парчето“, с което Кошлуков е предоставил необходимия стаж, нужен за да заеме ръководна длъжност в БНТ. 

 „Освен това изисках цялата кореспонденция на телевизия „Алфа“ от 2016 до 2017 г.  Януари – юни 2017 г., когато Кошлуков се води изпълнителен директор, никъде не фигурира името Кошлуков в тази кореспонденция. При положение, че нещата са били чисто телевизионни“, заяви Йорданов. 

Депутатът твърди още, че „има доклад на ДАНС относно проверка на БНТ за хакерската атака от 6 март тази година“. Той подкани членовете на СЕМ да се запознаят с нарушенията, посочени в документа, който за момента е секретен. Изброи пред тях и други проблеми на държавната телевизия, включително при отразяването на изборите от миналото лято (според доклад на ОССЕ) и с авторските права на сериала „Под прикритие“.

Накрая Тошко Йорданов помоли членовете на СЕМ да помислят дали не е редно Емил Кошлуков да бъде уволнен от поста предсрочно.

Прегледана: 158280

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече