Бивш шеф на МИ-6: Скоро Путин заминава на санаториум

0

Руският президент Владимир Путин скоро ще „замине на санаториум“ и няма да го направи изцяло по собствена воля. След това диктаторът ще загуби властта, а през 2023 г. вече няма да е между живите. Това смята бившият ръководител на МИ-6 (тайната разузнавателна служба на Обединеното кралство) Ричард Диърлав, съобщава германското издание Frankfurter Rundschau.

Според бившия ръководител Путин може да се оттегли като президент на Руската федерация още преди следващата година. Това обаче не е свързано с войната в Украйна, а със здравословното състояние на 69-годишния кървав диктатор.

Скоро Путин може да бъде изпратен в санаториум. Оттам той вече няма да се очертава като президент на Руската федерация и ще загуби властта, според Диърлав, който оглавяваше британското разузнаване от 1999 до 2004 г.

„Не мисля, че той ще бъде жив през 2023 г.“, каза бившият ръководител на МИ-6.

Диърлав също предположи кой ще замени диктатора, когато той умре. Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на страната-агресор, може да стане новият президент на Руската федерация.

 „Ако тезата ми бъде потвърдена и Путин се скрие в санаториум, той (Патрушев – бел. ред.) ще стане вероятен заместник. И, разбира се, при този сценарий замяната най-вероятно ще бъде постоянна“, смята бившият ръководител на британското разузнаване.

Прегледана: 154800

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече